Gimnastică Ecaterina Szabo, maestru emerit al sportului, împlineşte 56 de ani

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ecaterina Szabo, de patru ori campioană olimpică la gimnastică, împlineşte 56 de ani. 



"La mulți ani, Ecaterina Szabo!

Sportivă cu performanțe și contribuții remarcabile în afirmarea gimnasticii românești pe plan național și internațional.

A realizat în perioada 1980-1987 un palmares de excepție.

La CE de senioare de la Goteborg (1983), E. Szabo câștigă 2 medalii de aur la paralele și sol, una de argint la sărituri și una de bronz la individual compus, iar la europenele de la Helsinki (1985) o medalie de argint la sărituri.

La CM de la Budapesta (1983) cucerește titlul mondial la sol, pe cel de vicecampioană la sărituri, paralele și pe echipe și o medalie de bronz la individual compus. În 1985, la CM de la Montreal obține 3 medalii de argint la sărituri, bârnă și pe echipe, iar în 1987, la Rotterdam câștigă împreună cu echipa medalia de aur și o medalie de bronz la bârnă.

A reușit să obțină între 1983 și 1984, 17 note de zece, devenind Regina JO din Los Angeles.

Cel mai mare succes din cariera sa îl realizează la JO din 1984 când cucerește 4 titluri de campioană olimpică cu echipa, la sărituri, bârnă și sol, precum și medalia de argint la individual compus. A fost cea mai premiată sportivă a acelei ediții.

Retrasă din activitatea competițională, a devenit antrenoare și arbitru internațional.

Maestru emerit al sportului. Inclusă în Hall of Fame (Oklahoma) alături de celebrități mondiale din rândul gimnaștilor din toate timpurile", au scris cei de la Muzeul Sportului pe Facebook. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel