UEFA Euro 2024 Edi Iordănescu a vrut să demisioneze de la echipa naţională. Mihai Stoichiţă a girat pentru el

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Edi Iordănescu a reuşit să califice România la EURO 2024 şi să câştige grupa cu Belgia, Ucraina şi Slovacia. Însă antrenorul putea să plece de la naţională încă dinaintea startului preliminariilor. Concret, după parcursul dezastruos al României în Liga Naţiunilor, Edi Iordănescu a vrut să demisioneze de la cârma naţionalei dacă FRF nu îi accepta planul de reconstrucţie. 

”Există un istoric la tot ceea ce s-a întâmplat, plecând de la performanța naționalei de tineret, cu Mirel Rădoi, în Italia, la Campionatul European de Tineret. De aici extragi jucători importanți, care au făcut pasul la echipa mare. Apoi a urmat Liga Națiunilor, unde s-a acumulat experiență, dar a existat un moment dificil cu Edi Iordănescu.

După Liga Națiunilor, a existat un moment interesant și după EURO vom putea discuta mult mai mult pe marginea acestui subiect. Edi Iordănescu a fost la un pas să plece. Exista în contractul lui aceeași clauză care ar fi fost și la Loti Boloni, aceea că Federația putea rezilia unilateral contractul dacă echipa se afla pe orice loc mai jos de al doilea.

El a acceptat clauza, iar înainte să vină Federația el a spus: 'aș vrea să plec! Aș vrea să rămân cu o singură condiție. Ăsta e planul meu, ascultați-mă, asta trebuie să gac, așa cred eu. În aceste luni am tras niște concluzii, cred că pot să fac mai mult în condițiile mele'.

A interevenit Mihai Stoichiță, care a girat. S-a dus în fața conducerii FRF și a spus 'Da, domne, am văzut ce s-a lucrat, accept acest plan'. Iar FRF a acceptat și s-a mers mai departe”, a spus Stanciu, prezent în studioul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport.

Edi Iordănescu, mesaj pentru suporterii naţionalei 

"De foarte multă vreme românii n-au mai fost uniți într-o asemenea măsură de o stare de bucurie ca acum. Iar faptul că echipa națională a reușit acest lucru înseamnă cea mai prețioasă răsplată pentru noi și obligația de a continua cel puțin la fel pe drumul nostru, împreună!

N-am crezut vreodată că voi ajunge în ziua în care să trăiesc bucuria unei performanțe mai mult în sufletul suporterilor decât în sufletul meu. Acum este pentru prima oară iar sentimentul e copleșitor.

Așa cum eu și jucătorii suntem mândri și vom rămâne mândri totdeauna de românii care ne susțin, devenind un exemplu inegalabil la EURO 2024, eu și românii trebuie să fim mândri de jucătorii noștri. Și suntem! Cuvintele sunt prea puține pentru felicitările și recunoștința mea față de efortul și sacrificiile lor.

Ne-au ajutat să ajungem aici principiile și valorile noastre, așadar de azi trebuie să revenim la ele! Ne-am bucurat o seară, ne întoarcem smeriți la muncă!

Pentru că ne așteaptă un duel fantastic de greu. O știm toți. Dar la fel de bine știm toți că un lucru îl facem mereu: dăm totul!

Doar așa copiii României de azi și de mâine vor păstra acest model și vor crește cu iubire de țară, prin disciplina muncii și în credința că nimeni nu poate pune limite pe drumul lor. Ca să primești tot trebuie, înainte de orice, să dai tot!", a transmis Edi Iordănescu. 

România va înfrunta Olanda în optimile EURO2024, marţi, 2 iulie, de la ora 19:00, la Munchen. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel