UEFA Euro 2024 Edi Iordănescu, explicaţii despre lotul ales pentru EURO2024. De ce nu i-a luat pe Mitriţă şi Munteanu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Louis Munteanu şi Alex Mitriţă sunt marii absenţi din lotul preliminar pentru EURO 2024 convocat de selecţionerul Edi Iordănescu. Acesta a explicat cum a făcut selecţia. 



România va disputa două meciuri amicale, cu Bulgaria şi Liechtenstein, înainte de plecarea în Germania pentru turneul final al Campionatului European. Edi Iordănescu a anunţat un lot preliminar format din 28 de jucători pentru aceste amicale. Doar 26 de fotbalişti vor face, însă, deplasarea în Germania. 

"A fost o selecție continuă. Lotul l-am alcătuit în ultimii doi ani și jumătate. Au fost analize, au fost concluzii trase, în tot acest timp.

Pentru mine a contat mult coeziunea grupului, omogenitatea și istoricul. Mi-am sumat și decizii mai puțin populare. Au fost critici, dar dacă îndeplinirea obiectivului s-a realizat, însemannă că a fost bine. Responsabilitatea a fost mereu a mea.

În linii mari dintre aceștia (n.r. va alege jucătorii pentru EURO 2024). Nu avem timp prea mult să experimentăm. Momentul experimentelor a trecut. De aici vom alege. Doar în cazuri excepționale mai pot interveni modificări, ca de exemplu o accidentare.

Nu e ușor, competițiile deja s-au terminat. E greu să ai multe soluții la îndemână. Am adus și băieți mai tineri, să vadă atmosfera și să-i câștigăm pentru perspectivă. În linii mari, acesta este grupul de jucători care va reprezenta România la EURO 2024”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit FRF TV.

Edi Iordănescu "e urât în Oltenia" 

Pavel Badea, preşedintele Universităţii Craiova, spune că Edi Iordănescu este urât acum în Oltenia pentru această decizie, pe care ar fi luat-o din orgoliu. Cu toate astea, recunoaşte că mijlocaşul nu a existat pe teren în barajul pentru Conference League, cu Universitatea Cluj. 

"Mitriţă nu mi-a plăcut. Ce, a jucat aseară? Din minutul 25 nu l-am mai văzut. El vine după un sezon fructuos, dar foarte obositor. Este clar că Mitriţă a dus greul echipei în acest campionat. Este clar că fără reuşitele lui individuale, Universitatea Craiova ar fi fost departe de ce a reuşit în acest an. 

Dacă Edi Iordănescu nu era foarte iubit în Oltenia, acum pot spune că este urât în Oltenia. Cred că doza lui de subiectivism în ceea ce îl priveşte pe Mitriţă putea fi trecută cu vederea. Dacă nu faci un pic de rabat de la mândrie şi orgoliu pentru beneficiul echipei naţionale, nu e bine. Dar Edi Iordănescu are gândirea lui, clar. S-a calificat la EURO2024 fără Mitriţă. Ce putem spune mai mult? Aşteptăm să confirme şi la nivelul fazelor finale ale acestui campionat european prin performanţă şi rezultate. Eu nu cred că a primat meritul sportiv, pentru că altfel Mitriţă ar fi fost în primii 10 care trebuiau convocaţi", a declarat Pavel Badea la Fanatik. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?