UEFA Euro 2024 Edi Iordănescu, lăudat în presa olandeză înainte de meciul de la EURO2024: A ridicat "atmosfera bolnavă"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Olandezii îl laudă pe Edi Iordănescu înainte de meciul dintre România şi Olanda din optimile EURO 2024. "Va deveni România noua Cehie? La fel ca și în precedentul Campionat European, naționala Olandei va întâlni un adversar în optimile de finală, fără jucători remarcabili care să-i sperie.

O considerație tactică cu privire la naționala României: un colectiv puternic care a surprins în faza grupelor, căutând dea lovitura pe contraatac.

După numirea lui Edward Iordănescu în 2022, s-a risipit "atmosfera bolnavă" despre care se spunea că s-a strecurat în procesul de selecție. S-a schimbat mentalitatea. România este într-o misiune. Această echipă demonstrează că munca grea poate învinge talentul.

Disponibilitatea de a face treaba murdară oferă României securitate în defensivă. În cele 27 de meciuri sub comanda lui Edward Iordănescu, românii au încasat doar 25 de goluri. Acestea sunt cifre mai bune decât cele ale lui Ronald Koeman, care a încasat deja douăzeci de goluri în cele șaptesprezece meciuri internaționale de după revenire", au scris cei de la vi.nl.

Edi Iordănescu o vede pe Olanda favorită, dar promite sacrificiu pe teren 

„În mod cert ne aflăm în fața celei mai mari provocări din parcursul nostru împreună. O spune istoricul duelurilor cu Olanda, o spun valorile individuale ale adversarului, experiența lui uriașă în astfel de contexte la acest nivel. Tot ce am cucerit până acum am cucerit cu realism: da, Olanda e favorită.

Iar tot ce am cucerit până acum am cucerit prin unitate, ambiție și sacrificiu. Acum e nevoie de unitate în fiecare secundă, ambiție fără precedent și sacrificiu total într-o singură direcție.

Dacă înaintea fiecărui meci de la EURO am spus că băieții sunt pregătiți, acum spun că sunt pregătiți dar e nevoie și de un răspuns din partea lor pe care nu pot să-l ofer decât după meci. Un răspuns pe care nimeni nu ni-l poate oferi acum în afară de ei: cât de tare ne dorim mai mult?

Ceea ce am obținut până acum nu e deloc puțin. Dar cei care își iau soarta în propriile mâini, ca bărbați adevărați, sunt cei care nu se mulțumesc nici cu mult, nici cu puțin. Sunt cei care vor TOT!

Când milioane de români cântă în același timp cu jucătorii imnul nostru, e un vers care azi contează mai mult ca oricând pentru noi: 'Acum ori niciodată, croiește-ți altă soartă'”.

E un meci de acum ori niciodată, acesta e adevărul. Cu care te întâlnești o dată în viață. Iar dacă grupul va reacționa după chipul în care a fost construit și a performat, atunci își va croi cu adevărat o soartă. Un destin.”, a transmis Edi Iordănescu, înaintea duelului cu olandezii de marți, 2 iulie.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel