UEFA Euro 2024 Elveţia, care a pierdut în preliminarii cu România, produce surpriza şi elimină Italia de la EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Italia, campioana europeană en-titre, a fost eliminată în optimile EURO 2024. Elveţia, antrenată de Murat Yakin, a fost mai periculoasă şi a controlat partida cu Squadra Azzura. Remo Freuler a deschis scorul în minutul 37 pentru elveţieni, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-0. Imediat după reluare, Vargas a dublat avantajul elveţienilor. 

Italia a avut o ocazie mare în repriza secundă, când Scamacca a lovit bara. Fabian Schar a fost şi el aproape să îşi trimită mingea în propria poartă, dar balonul a lovit bara şi de această dată. În rest italienii nu au reuşit să pună în pericol real poarta lui Sommer. 

Ambele echipe au terminat grupele EURO2024 pe locul secund. Elveţienii s-au impus în grupe în faţa Scoţiei, au terminat la egalitate cu Germania şi Ungaria, în timp ce Italia a câştigat cu Albania, a pierdut cu Spania şi a remizat în ultima secundă cu Croaţia. 

În preliminarii, Elveţia a terminat grupa pe locul al doilea, în spatele României, echipă contra căreia nu a reuşit să câştige. A fost 2-2 în Elveţia şi 1-0 pentru tricolori la Bucureşti, după golul marcat de Denis Alibec. 

Italia conducea la meciurile directe înaintea acestei partide, cu 3-1. Ultimele două întâlniri dintre cele două naţionale, ambele în 2021, s-au încheiat la egalitate, scor 1-1 şi 0-0. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel