Cupa României Fanii celor de la Oţelul Galaţi sunt chemaţi la stadion într-un mod inedit. "Ziua suporterilor adevăraţi"

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Oţelul Galaţi joacă în semifinalele Cupei României cu Universitatea Cluj, joi, 18 aprilie, de la ora 20:30, iar gălăţenii îşi cheamă fanii la stadion într-un mod inedit. 



"Oțelul nostru, brandul principal al Galațiului, a nimerit o zi de toamnă târzie în ditamai primăvara cu accente de sezon estival pentru a-și juca o șansă importantă. În sezonul revenirii în Superligă, roș-alb-albaștrii și-au creat prin forțe proprii prilejul de a se califica în finala Cupei României. Poate cineva să absenteze de pe stadion când se scrie istoria?

10 grade Celsius, cu sau fără ploaie, cu toate că meteorologii anunță oprirea precipitațiilor până la startul partidei. Poate să și ningă. Un suporter veritabil, așa cum sunt cei mai mulți fani roș-alb-albaștri, vine alături de echipă în orice condiții. A demonstrat-o ultima dată pe final de 2023, în acel noiembrie înghețat, cu altă Universitate, cea din Craiova. Gălățeni din toate zonele orașului, unii și din județ, au dat la lopată, apoi au urcat în tribune și au încurajat reduta lui Dorinel. Diseară nu va mai fi cazul, vor fi condiții excelente de joc. În schimb, va fi nevoie de suportul unor tribune pline pentru un 18 aprilie 2024 plin. Deși zilele trecute eram cu toții la tricou, astăzi vom găsi ușor hainele mai groase, deoarece abia le-am așezat în șifonier. Poate că așa trebuia să fie, să ne încălzim umăr la umăr într-o semifinală de Cupa României, o semifinală jucată de ai noștri, de nou-promovații cărora li se dădeau șanse cu porția.

Echipa Neamțului nostru și-a creat singură această oportunitate frumoasă, de a juca pe teren propriu cartea intrării în finală. Suntem mai mult decât satisfăcuți de acest parcurs memorabil, iar astăzi, într-o zi atât de specială din toate punctele de vedere, putem demonstra încă o dată ce forță are publicul gălățean și cât de mult este iubit Oțelul. Nu trebuie să venim la meci decât pregătiți să cântăm pentru culori și să ne bucurăm de sărbătoare: nu joci în fiecare zi o semifinală, mai ales în propria bătătură. Și, într-un vacarm așa cum ne place nouă, putem spera că va ieși soarele, că se va face cald. Că va veni încă un 15 mai", scriu cei de la ASCOţelul.ro.

Dorinel Munteanu vrea ca suporterii să fie al 12-lea jucător 

Antrenorul gălăţenilor, Dorinel Munteanu, a avut şi el un mesaj pentru suporterii Oţelului. 

"Pentru noi, va fi un meci deosebit, pentru că am ajuns în această fază a Cupei României, şi nu întâmplător. Am avut o grupă destul de grea, am jucat cu FCSB, Dinamo, Zalău, am reuşit să eliminăm Universitatea Craiova. Avem acum un adversar tenace, foarte bun, care îşi doreşte să ajungă în finală. Va fi un meci extrem de greu, dar am încredere în echipa noastră, în jucători, în aportul publicului. Sper să fie al 12-lea jucător, să ne susţină, să aibă încredere în noi, pentru că acest joc se poate termina după 90 de minute, după 120 de minute sau după penalty-uri. Vreau ca suporterii să fie alături de echipă până la final", a spus Dorinel la conferinţa de presă dinaintea partidei. 

CITEŞTE ŞI Dorinel Munteanu, mesaj pentru suporterii Oţelului înainte de semifinala Cupei României cu U Cluj

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel