UEFA Euro 2024 Felix Zwayer, arbitrul de la România - Olanda, e încă la EURO. UEFA l-a delegat la încă un meci al Olandei

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Arbitrul german Felix Zwayer face parte din brigada de arbitri de la meciul Olanda - Turcia, din sferturile de finală ale EURO 2024. UEFA a decis acum ca Felix Zwayer să fie cel de-al patrulea oficial al partidei Olanda - Turcia, programată azi, în sferturile de finală ale Campionatului European.

La centru va fi Clement Turpin, care va fi ajutat de la margine de Nicolas Danos și Benjamin Pages. În camera VAR se va afla Jerome Brisard.

Germanul Zwayer, care a condus partida dintre România și Olanda în optimile de finală, și-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În anul 2005, germanul a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor și a primit o suspendare de 6 luni. Suspendarea lui a fost ținută, însă, la secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 

Așadar, după numeroasele erori din cadrul meciului încheiat cu 0-3 în favoarea Olandei, Zwayer nu s-a delimitat deloc de acuzațiile din trecut, reușind să dicteze numeroase decizii greșite, care pot lăsa loc de interpretări.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?