UEFA Euro 2024 Felix Zwayer, la un pas de o nouă gafă pro Olanda la EURO2024. Anglia, salvată de intervenţia VAR

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Arbitrul german Felix Zwayer a fost delegat de UEFA la centrul partidei Anglia - Olanda, din semifinalele EURO 2024. Este al treilea meci consecutiv al olandezilor la EURO 2024 cu Felix Zwayer în brigada de arbitri. În două dintre ele a fost la centru. După ce în meciul Olandei cu România, din optimile de finală ale EURO 2024, Felix Zwayer nu a avut nicio reacţie când Denzel Dumfries i-a spart capul lui Ianis Hagi şi l-a placat pe Vasile Mogoş ca la rugby, în meciul din semifinale a fost la un pas să nu acorde lovitură de la 11 metri pentru Anglia, după un fault al aceluiaşi Dumfries asupra lui Harry Kane. 

La scorul de 1-0 pentru olandezi, Harry Kane a primit o minge în careu şi a şutat spre poartă, dar Denzel Dumfries a avut o intrare imprudentă cu talpa pe piciorul lui Kane. Deşi reluările arătau faultul clar, Felix Zwayer a părut iniţial că îi calmează pe olandezi şi că le transmite că a văzut faza şi nu pare ceva în neregulă. 

Norocul Angliei a constat în intervenţia VAR. Arbitrii din camera video l-au chemat la monitor pe Zwayer pentru a-i arăta intervenţia lui Dumfries, astfel că arbitrul german a acordat lovitură de la 11 metri şi cartonaş galben pentru Denzel Dumfries. Harry Kane a reuşit să înscrie din penalty. 

Germanul Zwayer, care a condus partida dintre România și Olanda în optimile de finală, și-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În anul 2005, germanul a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor și a primit o suspendare de 6 luni. Suspendarea lui a fost ținută, însă, la secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?