UEFA Euro 2024 Finala EURO 2024, decisivă şi pentru titlul de golgheter. Harry Kane, duel cu Dani Olmo

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

EURO 2024 nu a adus, până acum, un fotbalist care să rupă plasele meci de meci, astfel că în clasamentul golgheterilor situaţia este extrem de strânsă. La EURO2024 s-au marcat până acum 114 goluri, iar 10 dintre acestea au fost autogoluri. Turneul final are, până acum, 6 golgheteri, fiecare cu acelaşi număr de goluri marcate. Este vorba despre georgianul Georges Mikautadze, germanul Jamal Musiala, slovacul Ivan Schranz, olandezul Cody Gakpo, spaniolul Dani Olmo şi englezul Harry Kane. Fiecare dintre aceştia a marcat câte trei goluri pentru naţionala sa. 

Doar ultimii doi mai sunt în competiţie şi se vor înfrunta în finala EURO 2024, de pe 14 iulie, când se decide şi clasamentul final al golgheterilor. 

Cine a înscris în propria poartă 

Antonio Rudiger (Germania) a marcat un autogol pentru Scoţia, Maximilian Woeber (Austria) a înscris unul pentru Franţa, Robin Hranac (Cehia) a marcat un autogol pentru Portugalia, Klaus Gjasula (Albania) a marcat un autogol pentru Croaţia, Riccardo Calafiori (Italia) a înscris un autogol pentru Spania, Samet Akaydin (Turcia) a marcat un autogol pentru Portugalia, Donyell Malen (Olanda) a marcat un autogol pentru Austria, Robin Le Normand (Spania) a marcat un autogol pentru Georgia, Jan Vertonghen (Belgia) a marcat un autogol pentru Franţa, Mert Muldur (Turcia) a marcat un autogol pentru Olanda, scrie Agerpres.

Finala EURO 2024, între Spania şi Anglia 

Spania s-a calificat în finala EURO 2024 după ce a învins Franţa, scor 2-1. Francezii au deschis scorul prin Randall Kolo Muani, dar spaniolii au revenit în meci prin execuţia fantastică a lui Lamine Yamal, devenit cel mai tânăr marcator din istoria campionatului european. Dani Olmo a adus victoria spaniolilor. 

Anglia a avut un scenariu aproape identic, presărat însă cu mai mult dramatism. Olanda a deschis scorul prin Xavi Simmons în minutul 7, dar englezii au beneficiat de un penalty contestat de olandezi, în minutul 18. Harry Kane a transformat şi a egalat situaţia pe tabelă. Chiar dacă ambele echipe au avut câte o bară, meciul părea că se îndreaptă spre prelungiri. Ollie Watkins s-a opus însă şi a înscris pentru Anglia în minutul 90, trimiţând echipa lui Gareth Southgate în a doua finală consecutivă de Campionat European. 

Spania s-a impus ultima dată la EURO în 2012, într-o finală cu Italia. Tot Italia a fost cea care le-a luat trofeul englezilor, la EURO 2020, după un meci cu decizii contestate de arbitraj. Anglia a disputat finala EURO 2020 pe teren propriu, pe stadionul Wembley. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel