UEFA Euro 2024 FOTO/ A fost ţinta glumelor pe internet, dar vrea să ducă naţionala cât mai departe la EURO

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Internetul a fost plin de glume la adresa naţionalei României înainte de EURO 2024. Cele mai multe făceau referire la şoferul autocarului naţionalei, căruia i se spunea, printre altele, să ţină autocarul pornit, pentru că tricolorii nu stau mult la EURO. Iată, însă, că jucătorii antrenaţi de Edi Iordănescu au reuşit calificarea din faza grupelor, şi nu oricum, ci de pe primul loc al grupei cu Belgia, Ucraina şi Slovacia. În optimi, aceştia vor întâlni Olanda, la Munchen, marţi, 2 iulie, de la ora 19:00. 

Nicu Moldoveanu este şoferul autocarului naţionalei României. Are 42 de ani, iar de patru locuieşte în Germania, unde a activat şi ca şofer al celor de la FC Koln, unde are în grijă 5 echipe, de la juniori până la U21. 

"M-am bucurat și eu că voi rămâne alături de ei”, spune despre petrecerea din autocar pe drumul de întoarcere din Frankfurt. I-a plăcut să descopere atmosfera bună de la echipă: că jucătorii sunt oameni prietenoși și toată lumea e, în general, bine dispusă.

Știe că-și va aminti cu drag de perioada asta: "O să fie o amintire plăcută peste câțiva ani, când îmi voi aduce aminte că am participat la EURO 2024, mai ales cu echipa României”. Și speră că îi va duce pe tricolori cât mai departe, până la Berlin, dacă se poate – pentru o finală cu Germania, transmite FRF.

Edi Iordănescu, mesaj despre meciul cu Olanda 

"În mod cert ne aflăm în fața celei mai mari provocări din parcursul nostru împreună. O spune istoricul duelurilor cu Olanda, o spun valorile individuale ale adversarului, experiența lui uriașă în astfel de contexte la acest nivel. Tot ce am cucerit până acum am cucerit cu realism: da, Olanda e favorită.

Iar tot ce am cucerit până acum am cucerit prin unitate, ambiție și sacrificiu. Acum e nevoie de unitate în fiecare secundă, ambiție fără precedent și sacrificiu total într-o singură direcție.

Dacă înaintea fiecărui meci de la EURO am spus că băieții sunt pregătiți, acum spun că sunt pregătiți dar e nevoie și de un răspuns din partea lor pe care nu pot să-l ofer decât după meci. Un răspuns pe care nimeni nu ni-l poate oferi acum în afară de ei: cât de tare ne dorim mai mult?

Ceea ce am obținut până acum nu e deloc puțin. Dar cei care își iau soarta în propriile mâini, ca bărbați adevărați, sunt cei care nu se mulțumesc nici cu mult, nici cu puțin. Sunt cei care vor TOT!

Când milioane de români cântă în același timp cu jucătorii imnul nostru, e un vers care azi contează mai mult ca oricând pentru noi: 'Acum ori niciodată, croiește-ți altă soartă'”.

E un meci de acum ori niciodată, acesta e adevărul. Cu care te întâlnești o dată în viață. Iar dacă grupul va reacționa după chipul în care a fost construit și a performat, atunci își va croi cu adevărat o soartă. Un destin.”, a transmis Edi Iordănescu, înaintea duelului cu olandezii de marți, 2 iulie.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel