UEFA Euro 2024 Francois Letexier va arbitra finala EURO 2024, Spania - Anglia

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

UEFA a anunţat că finala EURO 2024 va fi arbitrată de francezul Francois Letexier. Comisia de Arbitri a UEFA l-a desemnat pe Francois Letexier să arbitreze finala EURO 2024 dintre Spania şi Anglia, care va avea loc duminică, 14 iulie, de la ora 22:00, pe Olympiastadion din Berlin. 

Francezul în vârstă de 35 de ani este arbitru internaţional din 2017, perioadă în care a arbitrat 65 de meciuri sub egida UEFA. La turneul final din acest an, Letexier a mai arbitrat alte trei partide: Spania - Georgia, din optimile de finală, Danemarca - Serbia şi Croaţia - Albania, din faza grupelor. De asemenea, a fost al patrulea arbitru la meciul dintre Germania şi Scoţia, primul de la EURO 2024. 

Sezonul trecut, Letexier a arbitrat zece meciuri din UEFA Champions League şi UEFA Europa League şi a fost al patrulea arbitru la finala Ligii Campionilor dintre Borussia Dortmund şi Real Madrid. În 2023, el a arbitrat Supercupa Europei, dintre Manchester City şi Sevilla. 

La finală, Francois Letexier va fi ajutat de Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni, ca arbitri asistenţi, în timp ce polonezul Szymon Marciniak va fi al patrulea arbitru. 

În camera VAR vor fi Jerome Brissard, Willy Delajod şi Massimiliano Irrati. Tomasz Listkiewicz este rezerva arbitrilor asistenţi. 

Ultimele meciuri dintre Anglia şi Spania au avut loc în septembrie şi octombrie 2018, în Liga Naţiunilor, iar cele două echipe şi-au împărţit victoriile. Anglia a învins Spania în deplasare cu 3-2 şi a cedat pe teren propriu, scor 1-2. 

Luis de la Fuente, avertisment pentru elevii săi. "Va fi un meci foarte greu" 

"Acum începe ziua noastră de muncă pentru că trebuie să studiem mai în profunzime meciurile Angliei. Întotdeauna există jucători care au preferințe diferite, dar toți sunt conștienți că ambele echipe sunt puternice și puteam avea un meci dificil și contra Olandei. Au jucători foarte experimentați, nu doar în competițiile naționale, ci și în cele de cluburi. Va fi un meci foarte greu și complicat", a spus antrenorul spaniol. 

Gareth Southgate vrea trofeul EURO 2024

"Am venit aici pentru a încerca să câştigăm turneul şi acesta rămâne obiectivul nostru. Avem un grup cu mulţi jucători noi şi jumătate dintre ei nu au fost niciodată la un turneu final, dar toţi se susţin reciproc, iar în seara asta (miercuri, n. red.) a fost un bun exemplu în acest sens", a declarat Southgate după victoria cu 2-1 în semifinala cu Olanda, la Dortmund.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel