Echipa nationala FRF vine cu explicaţii, după ce suporterii au făcut scandal pe tema biletelor pentru EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Federaţia Română de Fotbal le răspunde suporterilor supăraţi pentru modul în care au fost distribuite biletele la turneul final EURO 2024. 



CITEŞTE ŞI Suporterii naţionalei, foc şi pară pe biletele de la EURO 2024. "Din ecuaţia UEFA-FRF, nu poate lipsi bişniţa"

Federaţia Română de Fotbal a răspuns solicitării DC SPORT cu privire la reproşurile aduse de suporterii naţionalei şi spune cum au fost distribuite biletele pentru EURO 2024. 

"Pentru grupe, au fost alocate 10.000 bilete / meci, pentru suporterii fiecărei țări participante. Datele preliminare ne arată că au fost de aproximativ patru ori mai mulți solicitanți decât bilete disponibile.

Pentru acest scenariu, UEFA a pus la dispoziția federațiilor participante două modalități de alocare a biletelor către suporteri:

- cele 10k bilete/meci să fie alocate în urma unui proces de înscriere într-o loterie;

- în cazul în care suporterii unei țări sunt organizați sub forma unui Fan Club, federațiile pot aloca acestora un număr limitat de coduri de acces, care le oferă suporterilor achiziția biletelor direct prin portalul UEFA, fără a fi nevoiți să se înscrie la loterie (înregistrarea și emiterea biletelor este efectuata exclusiv de către UEFA). Numărul codurilor de acces și al biletelor a fost și acesta limitat și s-a scăzut din cota totală de 10k bilete/meci", transmite FRF în răspunsul pentru DC SPORT.

FRF spune că România nu are un Fan Club oficial al naţionalei

 

"Având în vedere că în momentul de față echipa națională a României nu are un Fan Club oficial, precum și din dorința de a acorda o șansă egală de a achiziționa bilete fiecărui suporter, FRF a decis să decurgă la alocarea biletelor folosind prima modalitate (model folosit și la EURO 2016), comandând și un număr limitat de coduri pentru a fi alocate familiei fotbalului (rudele jucătorilor, foștii internaționali, sponsorii echipei naționale și membrii afiliați FRF). Cu astfel de coduri preferențiale se puteau achiziționa bilete doar din categoriile 1 și 2.

UEEFA a publicat pe 25 ianuarie a.c. rezultatul loteriei de bilete. De acum înainte se aplică următoarele proceduri pentru biletele la EURO 2024:

Pentru cei desemnați câștigători, biletele trebuie plătite în termenul indicat. Nu se pot plăti parțial sau doar pentru unele bilete. Comanda inițială trebuie onorată integral (30 ianuarie 2024, ora 14.00CET).

În următoarele luni, UEFA pune la dispoziția fanilor noi modalități prin care își pot achiziționa bilete, după cum urmează:martie 2024: deschiderea unei platforme de „revânzare”, unde fanii care au achiziționat bilete și nu pot ajunge la meciuri, pot vinde biletele cumpărate;martie/aprilie 2024: deschiderea procesului de vânzare pentru echipele calificate în urma play-off-ului.Biletele la EURO 2024 sunt exclusiv digitale (UEFA Tickets  - IOS și Android).

Ele vor fi livrate către cumpărător pe email la modul generic, după înregistrarea plății. Cu câteva zile înainte de meci, vor fi arondate locurile în tribună și va fi transmis un cod de bare blurat (nefolosibil). Cu câteva ore înainte de meci se va trimite și codul de bare valabil, cu care se face intrarea la stadion. Se va prezenta codul de bare pe telefon, nu există posibilitatea tipăririi.

Pentru persoanele care s-au înscris cu mai multe bilete: titularul trebuie să distribuie biletele în grupul său. În platforma UEFA îi va apărea funcția de distribuire a biletelor. Se înscriu adresele de email ale celorlalți din grup. Aceștia vor primi un mail de la UEFA, prin care sunt înștiințați că au un bilet și sunt invitați să se înscrie pe platforma de bilete a UEFA în vederea accesării biletului. După ce se înscriu pe platforma UEFA, vor urma pașii digitali de mai sus ai posesorilor de bilete.În varianta în care o persoană vrea să renunțe la bilete după ce le-a cumpărat, va transmite acest lucru prin platforma UEFA. UEFA va pune bilete disponibilizate în revânzare (martie – aprilie 2024). Posesorul inițial va primi banii înapoi doar dacă bilete sale se vând. Prețul va fi cel oficial, fără adaosuri sau comisioane.

De menționat că fanii români au avut posibilitatea, și au valorificat-o în bună măsură, de a fi prezenți la EURO 2024 și prin accesarea biletelor de public general, de anul trecut, înainte de tragerea la sorți a grupelor.

Mai precizăm că UEFA nu a autorizat nicio altă entitate să vândă bilete la EURO 2024. Vânzarea se face exclusiv de către platforma de ticketing a UEFA. Orice altă încercare de a obține bilete va conduce către neautorizarea intrării în stadion, întrucât nu se va activa codul de bare valabil transmis exclusiv de UEFA", mai arată FRF, prin vocea lui Alexandru Cândea, Manager Departament Evenimente în cadrul FRF.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel