Turnee WTA Gabriela Ruse se califică în optimile de finală, la Trophée Clarins. Urmează meciul Simonei Halep

Data publicării:
Colaj foto/ Instagram Gabriela Ruse/ Instagram Simona Halep
Colaj foto/ Instagram Gabriela Ruse/ Instagram Simona Halep

Tenismena română Gabriela Ruse a reușit să se califice în optimile competiției WTA 125 din Franța, după ce a trecut de chinezoaica Lin Zhu. Simona Halep urmează să evolueze în cadrul aceluiași turneu, în jurul orei 17:00.



Ruse va juca împotriva lui Mladenovic sau Hibino 

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului Trophée Clarins (WTA 125), care are loc la Paris și e dotat cu premii totale de 100.000 de euro, după ce a întrecut-o pe chinezoaica Lin Zhu cu 0-6 6-1 6-1.

Gabriela Ruse (26 ani, 148 WTA) a avut nevoie de o oră și 34 de minute pentru a trece de a cincea favorită a competiției.

Meciul a avut o desfășurare neașteptată, însă deloc rar întâlnită în circuitul feminin. Zhu (30 ani, 57 WTA) a luat primul set la zero, cu doar nouă puncte câștigate de româncă, după care Ruse, autoare a 6 ași și 4 duble greșeli în acest meci, s-a impus cu 6-1 6-1 în următoarele două seturi ale partidei.

Ruse și-a asigurat un cec de 1.740 de euro și 21 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (220 WTA) și Nao Hibino (83 WTA), potrivit Agerpres.

Tot miercuri este programat și meciul din primul tur al Simonei Halep (1149 WTA), care va evolua împotriva americancei McCartney Kessler (123 WTA).

CITEȘTE ȘI Meciul Simonei Halep, amânat. Cauzele pentru care românca nu poate juca

Simona se reîntoarce pe teren, în primul meci pe zgură de la revenire

Campioana română care a revenit pe teren în luna martie, după suspendarea de dopaj, se pregătește intens pentru a debuta în sezonul de zgură de anul acesta. Halep a acceptat invitația specială a organizatorilor turneului WTA 125 Clarins Trophy și va evolua miercuri, 15 mai, după ora 17:00.

Între Simona Halep și McCartney Kessle nu s-a mai înregistrat nicio întâlnire în circuitul de tenis oficial.

Românca și-a confirmat prezența la turneu printr-o postare pe contul său de Instagram, în care poartă o bluză cu inscripția „Paris”, ținând în mână un geamantan.

„Și din nou - Paris”, a fost mesajul transmis de Simo.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?