Turnee WTA Garbine Muguruza s-a retras din tenis. Mesaje emoţionante de la colegele din circuitul WTA

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Garbine Muguruza şi-a anunţat retragerea din tenis chiar înainte de turneul WTA de la Madrid. Fostele colege din circuitul WTA i-au transmis ibericei mai multe mesaje. 



În vârstă de 30 de ani, Garbine Muguruza a anunţat că renunţă la cariera de sportivă, chiar înaintea turneului WTA de la Madrid. 

"Dacă, în urmă cu 25 de ani când am început să lovesc primele mingi de tenis, cineva mi-ar fi spus că voi deveni jucătoare profesionistă, că îmi voi îndeplini visul de a câştiga Roland Garros şi Wimbledon, că voi deveni numărul 1 şi că voi câştiga Turneul Campioanelor, aş fi spus că acea persoană e nebună. 

Tenisul mi-a dat multe în această primă parte a vieţii mele. A fost o călătorie fantastică, am experimentat situaţii unice. Am călătorit în toată lumea, am experimentat diverse culturi. Sunt extrem de recunoscătoare oamenilor care m-au ajutat şi care mi-au fost alături în această călătorie. Fără ei nu aş fi fost aici", a spus Garbine Muguruza. 

Garbine Muguruza a câştigat 10 titluri WTA în carieră, inclusiv ediţia din 2016 a Roland Garros, cea din 2017 a Wimbledon-ului şi cea din 2021 a Turneului Campioanelor. 

Paula Badosa, compatrioata Muguruzei, a spus despre aceasta că este "un exemplu". 

"A schimbat jocul de tenis în Spania. A fost foarte agresivă. A însemnat mult pentru mine, a fost unul dintre idolii mei. Am văzut-o câştigând Grand Slam-uri, apoi devenind numărul 1, şi în final am avut ocazia să mă antrenez cu ea şi să învăţ multe de la ea", a spus Badosa, conform WTA Tennis. 

Şi Iga Swiatek a avut cuvinte de laudă despre fosta ei adversară.  

"Când eram mai tânără, mă uitam la cum reuşea ea să câştige Roland Garros şi Wimbledon. Mă gândeam atunci că e jucătoarea mea preferată din WTA, pentru că în ATP eram fanul lui Nadal, dar în WTA nu mă impresiona nimeni extraordinar. Garbine a fost tenismena mea preferată până când am început să particip şi eu la turnee. E un om minunat", a spus Iga. 

"E o femeie cu mult bun simţ, şi a avut o carieră incredibilă. Cred că are capacitatea de a juca tenis de mare calitate oricând. Chiar dacă ieşea din primul tur la un turneu, săptămâna următoare era în stare să ridice un alt trofeu. Cred că sportului îi va lipsi Garbine Muguruza, iar fanilor spanioli cu siguranţă", a spus şi Coco Gauff. 

Zheng Qinwen, finalistă anul acesta la Australian Open, a numit-o pe Muguruza "o legendă". "Când era la cel mai înalt nivel, era o jucătoare foarte bună. Nu cred că mai sunt multe jucătoare care pot câştiga şi Roland Garros şi Wimbledon în acelaşi sezon", a mai spus aceasta.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel