UEFA Euro 2024 Georgia învinge clar Portugalia, scor 2-0. Turcia câștigă dramatic cu Cehia, scor 2-1

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Echipele naționale ale Portugaliei și Turciei încheie grupa F cu 6 puncte, după partidele desfășurate miercuri seară.Georgia se califică în optimile EURO 2024

Duelul dintre Georgia și Portugalia este ultimul meci din grupa F, din cadrul Campionatului European din Germania. Cu toate că portughezii sunt deja calificați în etapa următoare, așteptările privind evoluția din partida cu georgienii rămâneau înalte.

Totuși, georgienii au arătat un joc solid, deschizând scorul în minutul 2 al meciului, prin reușita lui Kvaratskhelia. Al doilea gol al partidei a fost înscris în cea de-a doua repriză, de Mikautadze, din penalty (min 57).

Victoria georgienilor reprezintă o premieră pentru echipă, aceasta fiind prima participare la un turneu final pentru formație.

Cehia părăsește competiția

Primul gol al partidei îi aparține Turciei, care a schimbat tabela prin Calhanoglu (51), în timp ce formația cehă a egalat prin Soucek, în minutul 66.

Turcii au reușit să dea lovitura în minutul 90+4, prin Tosun C. Astfel, primele două echipe calificate în optimile EURO 2024 sunt Portugalia și Turcia, în timp ce Georgia se califică de pe a treia poziție.

Cehia părăsește competiția, cu 1 punct.

GRUPA F

1. Portugalia, 6 puncte. (calificată în optimi)

2. Turcia, 6 puncte. (calificată în optimi)

3. Georgia, 4 puncte. (calificată în optimi)

4. Cehia, 1 punct. (eliminată)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel