Personalitati Gheorghe Hagi împlineşte 59 de ani. La mulţi ani "Regelui"

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Gheorghe Hagi, "regele" fotbalului românesc, împlineşte luni, 5 februarie, 59 de ani. Mai mulţi oameni din fotbal şi nu numai i-au urat la mulţi ani. 



Ambasada SUA la Bucureşti i-a transmis câteva cuvinte fostului mare fotbalist. 

"La mulți ani, Gheorghe Hagi!  Într-un articol New York Times datat la 10 mai 1994, marele fotbalist român declara „(...) Acum știm că putem juca cu oricine."

A avut dreptate. „Desigur, am propriile mele ambiții pentru această Cupă Mondială. Dar este prea devreme să vorbesc despre ele. Le păstrez pentru mine, așa cum se păstrează un vis prețios", a adăugat el.

În imagine, mijlocașul român Gheorghe Hagi reacționează după ce a dat o pasă decisivă la al doilea gol marcat de Ilie Dumitrescu împotriva Argentinei, în timpul meciului din optimile Campionatului Mondial de Fotbal din  SUA. Hagi a marcat mai târziu al treilea gol al  României în acest meci", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei. 

Cei de la Farul Constanţa au avut şi ei un mesaj pentru antrenorul lor. 

"La mulți ani, Gheorghe Hagi! Managerul tehnic al formației noastre împlinește astăzi 59 de ani", au scris "marinarii" pe Facebook. 

Cei de la Steaua Bucureşti nu l-au uitat nici ei

"“La mulți ani”, Gheorghe Hagi! Cel mai mare fotbalist al României, Gheorge Hagi, își serbează azi ziua de naștere. A început fotbalul la Farul, iar în iarna 1986/1987, este împrumutat de la Sportul la Steaua, în vederea cooptării în lotul pentru partida cu Dinamo Kiev din Supercupa Europei. Deși contractul inițial a fost doar pentru acest meci, după ce Hagi a fost autorul singurului gol, victorios, el nu a mai fost lăsat să se întoarcă în Regie.

În cei patru ani petrecuți în roșu-albastru, Gică Hagi s-a consacrat definitiv în fotbalul internațional. Și-a înscris în palmares 3 titluri de campion cu Steaua (1987, 1988 și 1989), 3 cupe ale României în aceiași ani precum și Supercupa Europei din 1987. Cu Steaua a rămas în topul echipelor din Europa, unde a ajuns în semifinala CCE din 1988 și în finala CCE din 1989. A fost de 65 de ori căpitanul echipei naționale. Cu România a fost prezent la trei ediții ale Campionatului European (1984, 1996, 2000) și tot atâtea ale Campionatului Mondial (1990, 1994, 1998). A fost numit fotbalistul român al anului de șapte ori. Clubul Sportiv Steaua îi urează multă sănătate și împlinirea tuturor dorințelor.“La Mulți Ani”, Gică", au scris cei de la Steaua Bucureşti. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Personalitati




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel