UEFA Euro 2024 Grupa României de la EURO 2024, analizată de presa engleză. Au evidenţiat cel mai mare minus al tricolorilor

Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

România face parte din Grupa E la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina. Iată care este cel mai mare minus al tricolorilor, dar şi care este punctul forte. 



"Edi Iordănescu a făcut minuni cu o echipă care nu s-a calificat la Campionatul Mondial din 2022, după ce au ratat şi EURO 2020 şi CM 2018. România a terminat la egalitate patru din primele opt meciuri din calificări, dar a terminat în forţă, învingând Israel şi Elveţia pentru a-şi asigura locul la turneul final din Germania. 

Naţionala lui Iordănescu nu este una puternică, lucru care se vede şi din incapacitatea de a câştiga vreunul dintre meciurile amicale jucate în martie, cu Irlanda de Nord (n.r 1-1) şi Columbia (n.r. 3-2). Tricolorilor le lipseşte un marcator. Totuşi, Denis Alibec, Valentin Mihăilă şi căpitanul Nicolae Stanciu au înscris de câte trei ori în calificări. Punctul forte al României a fost apărarea, care a fost depăşită de doar cinci ori în 10 meciuri", au scris cei de la goal.com

Unde excelează şi unde suferă adversarele din grupa de la EURO 

"Parcursul Belgiei la Cupa Mondială din 2022 a fost catastrofal, iar starul echipei, Kevin De Bruyne, a fost la originea unui scandal imens după ce şi-a numit mulţi colegi ca fiind prea bătrâni înaintea turneului. Supărările din vestiar au jucat un rol major în eliminarea umilitoare din faza grupelor a Dracilor Roşii. 

Belgia beneficiază acum, însă, de un Romelu Lukaku în mare formă, atacantul înscriind de 14 ori în calificări. Noul antrenor Domenico Tedesco face şi el o treabă excelentă, reuşind să întinerească echipa. Belgia nu a mai pierdut vreun meci de când Tedesco l-a înlocuit pe Roberto Martinez după CM 2022. Astfel, Kevin de Bruyne ar putea avea parte de un turneu foarte bun în Germania, Belgia fiind într-o grupă pe care o poate câştiga cu uşurinţă, în faţa României, Slovaciei şi Ucrainei", arată sursa citată. 

Ucraina este considerată "echipa care a reuşit cumva să se califice". 

"În ciuda faptului că a jucat toate meciurile în deplasare, din cauza războiului de acasă, Ucraina s-a calificat cumva pentru turneul final. Au ratat calificarea automată la EURO în faţa Italiei, care a smuls un punct de care avea nevoie disperată în duelul dintre cele două formaţii. Însă jucătorii lui Serghei Rebrov au demonstrat că sunt puternici mental şi au câştigat playoff-ul B, învingând Bosnia şi Islanda. 

Doar prin această calificare, fotbaliştii ucraineni au reuşit să ridice moralul oamenilor devastaţi de invazia rusă. Au, însă, şi şanse importante să meargă în fazele eliminatorii ale turneului final. Evident, Belgia e favorita grupei, dar Slovacia şi România trebuie să se teamă de Ucraina, în care străluceşte jucătorul lui Chelsea, Mudryk, portarul lui Real Madrid, Lunin, şi fundaşul lui Arsenal, Zinchenko". 

Slovacia, a treia adversară a României la EURO, a pierdut în preliminarii doar în faţa Portugaliei, şi a adunat 22 de puncte în grupa din preliminarii. italianul Francesco Calzona, omul care a preluat-o şi pe Napoli, a reuşit să resusciteze naţionala Slovaciei şi să o facă să joace un fotbal plăcut. 

Slovacia are şi doi jucători la echipe de top. Este vorba despre Milan Skriniar, de la PSG, şi Stanislav Lobotka, de la Napoli. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel