UEFA Euro 2024 Grupa României de la EURO 2024 este completă. Ucraina învinge Islanda şi merge la turneul final

Data publicării:
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)

România şi-a aflat şi ultima adversară de la EURO 2024. Este Ucraina, care a învins Islanda în finala playoff-ului B din Liga Naţiunilor. 



Islandezii au deschis scorul în prima repriză prin Gudmundson, dar ucrainenii au revenit în partea a doua, prin Sudakov şi Mudryk, şi s-au calificat la EURO 2024. Scenariul calificării Ucrainei a fost similar şi în semifinale, contra Bosniei. 

La turneul final din Germania (14 iunie-14 iulie), România va debuta chiar contra Ucrainei, pe 17 iunie, la Munchen, după care va înfrunta Belgia, pe 22 iunie la Koln, şi Slovacia, pe 26 iunie la Frankfurt.

România s-a calificat la EURO 2024 după ce a terminat grupa de calificare pe primul loc, fără înfrângere. 

Ianis Hagi e sigur că prinde lotul pentru EURO 2024

Edi Iordănescu l-a avertizat pe Ianis Hagi că trebuie să joace mai mult la echipa de club, Deportivo Alaves, pentru a nu-şi pune în pericol prezenţa la turneul final, însă fotbalistul e sigur că nu va fi lăsat acasă. 

"Credeţi că se pune problema? Se discută mult... nu ştiu, să îl întrebaţi pe selecţioner. Eu cred că am demonstrat pe teren, îmi ştiu statisticile, ştiu ce am făcut şi ştiu că sunt mult mai puternic şi mai bun decât înaintea accidentării. Ideea e să fiu pe teren".

"Sunt în formă, mă simt bine, tot sezonul am fost aşa. Mă simt foarte puternic din punct de vedere fizic. De fiecare dată când am intrat pe teren sezonul acesta, indiferent că a fost la club sau la naţională, am intrat super-bine. Şi cam asta depinde de mine. La mine nu cred că se pune problema de formă. Eu de fiecare dată când am intrat, am intrat foarte bine. Repet, ce depinde de mine fac, apoi, mingea este altundeva. Eu îmi aştept şansa, selecţionerul îmi ştie mentalitatea, ştie cine sunt. A fost la club şi îi mulţumesc, pentru că a văzut şi a înţeles situaţia. Aşa că eu mai mult decât să fiu pregătit şi să dau totul când intru nu pot să fac. Au fost două teste în care staff-ul a încercat să găsească răspunsuri şi tactice, dar şi individual. Au fost multe schimbări, dar până la urmă două teste bune", a mai spus mijlocaşul la postul Digisport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel