Personalitati Hakan Sukur, marcatorul celui mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale, a ajuns şofer de taxi în SUA. În Turcia, e declarat terorist

Data publicării:
Facebook Hakan Sukur
Facebook Hakan Sukur

Hakan Sukur, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria naţionalei Turciei, marcatorul celui mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale, a fost declarat "terorist" în Turcia. 



Fostul fotbalist este acuzat de presupuse legături politice cu clericul Fethullah Gulen, care a încercat să răstoarne regimul lui Erdogan printr-o lovitură de stat. Toţi cei care aveau legături cu acesta au fost declaraţi terorişti de preşedintele Recep Tayip Erdogan. 

Ba mai mult, Hakan Sukur a transmis, în cadrul unei conferinţe de presă, că "sunt albanez, deci nu sunt turc". El este acuzat şi că l-a insultat pe Erdogan. Astfel, a fost emis un mandat de arestare pe numele fostului fotbalist, acuzat că este terorist. Acesta a plecat din Turcia forţat de împrejurări. Tatăl său a fost arestat şi a murit în închisoare, iar Sukur riscă pedeapsa cu moartea. 

"Nu mai am nimic pe lume. Erdogan mi-a luat tot. Dreptul la libertate, dreptul la libera exprimare, dreptul de a-mi spune părerile, de a munci", a declarat Sukur, citat de Marca

Fostul jucător al celor de la Sakaryaspor, Bursaspor, Galatasaray, Torino, Inter Milano, Parma şi Blackburn Rovers a emigrat în SUA. 

"E ţara mea, iubesc poporul meu, chiar dacă ideile lor despre mine sunt distorsionate de media controlată. Acum sunt şofer de Uber şi vând cărţi", a declarat Sukur pentru New York Times în 2018. 

În vârstă de 51 de ani, Hakan Sukur a rămas în istoria fotbalului pentru cel mai rapid gol marcat la Cupa Mondială. În 2002, la Campionatul Mondial din Coreea de Sud, acesta a înscris contra ţării gazdă la doar 11 secunde de la fluierul de start. Acesta a marcat în total 51 de goluri pentru echipa naţională şi 295 de goluri pentru Galatasaray. 

"Nu am făcut niciodată ilegal, nu sunt un trădător şi nici terorist", a declarat Hakan Sukur conform sursei citate. El s-a retras din activitatea fotbalistică în 2008. 

Hakan Sukur a jucat cu Gheorghe Hagi la Galatasaray, între 1996 şi 2000. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Personalitati




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel