UEFA Euro 2024 Ianis Hagi, lăudat de Edi Iordănescu după România-Columbia 2-3. De ce a fost Dennis Man rezervă

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Edi Iordănescu a explicat de ce Dennis Man nu a jucat titular cu Columbia, după meciul cu Irlanda de Nord de pe Arena Naţională, dar l-a lăudat şi pe Ianis Hagi, intrat pe teren tot din postura de rezervă. 



Ianis Hagi a marcat pentru România în amicalul cu Columbia, deşi a intrat pe teren din postura de rezervă, iar evoluţia sa nu a fost trecută cu vederea de selecţionerul Edi Iordănescu. Acesta a explicat şi de ce Dennis Man a fost rezervă, deşi în meciul cu Irlanda de Nord a avut o evoluţie foarte apreciată şi a şi marcat. 

”Un joc test foarte util, dificil, pe care l-am dorit. Știam ce urma să întâlnim, o forță mondială, o echipă completă. Nu e întâmplător că au bătut Germania, Spania, Brazilia. 

Pentru noi, a fost un test util, un test de maturitate. Mi-am dorit să jucăm dezinvolt, să ne verificăm unde suntem. L-am tratat ca pe un test, am încercat niște lucruri, am făcut schimbări. Mă bucur că echipa nu a cedat, nu a renunțat și a dat tot ce are mai bun.

Ar trebui să avem mai mult curaj. Am avut situațiile noastre în prima repriză. Am primit gol după o ocazie a noastră. Când primești gol atât de repede, te scutură puțin din punct de vedere emoțional.

Trebuie să ținem mai mult de minge. Jucătorii de pe bancă au intrat bine, au marcat, mă bucur. Am mai avut câteva situații.  Eu sunt mulțumit, nu de rezultat, dar de efort, de importanța testului. 

Când nu ai minute la club, este greu să ții ritmul la un asemenea nivel. Ianis este o excepție, a intrat foarte bine la București, a intrat excelent aici. Pe Dennis Man l-aș fi folosit din primul minut, dar am vrut să încercăm. Și Moruțan a făcut o campanie foarte bună.

Avem prea puțini jucători la un nivel foarte bun. Am făcut niște pași, dar nu mă bucură că am mers la mai bine, dar jucăm mai puțin”, a declarat Edi Iordănescu după meci. 

Edi Iordănescu laudă Ucraina înainte de EURO 2024

Ucraina s-a calificat la EURO 2024 după ce a învins Islanda în finala playoff-ului B din Liga Naţiunilor, cu 2-1. Edi Iordănescu crede că ucrainenii au prima şansă în meciul cu România la turneul final. 

”Mă gândeam că Ucraina are prima șansă, o echipă valoroasă, cu jucători care joacă la un nivel foarte bun”, a spus Edi Iordănescu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel