Turnee WTA Iga Swiatek o învinge pe Madison Keys cu un scor identic ca al celui de la Madrid

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Liderul mondial a acces rapid în faza penultimă a turneului WTA 1000 de la Roma, după ce a trecut de americanca Madison Keys, în doar două seturi, scor 6-1 6-3.



Swiatek, tot mai aproape de titlul de la Roma

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, liderul tenisului feminin, s-a calificat, marți, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, după ce a trecut în sferturi, în două seturi, scor 6-1 6-3, de americanca Madison Keys (16 WTA, favorită nr. 18).

Madison Keys a eliminat-o în optimile de finală ale competiției din capitala Italiei pe românca Sorana Cîrstea (32 WTA, favorită nr. 28) în două seturi, 6-2 6-1.

CITEȘTE ȘI Sorana Cîrstea, învinsă la Roma. Meciul a fost întrerupt de protestatari

Swiatek s-a impus în mai puțin de o oră și 20 de minute în fața americancei Keys, iar în semifinale va juca împotriva învingătoarei din partida care le aduce față în față pe Coco Gauff (3 WTA) și Qinwen Zheng (7 WTA). Keys a fost învinsă la turneul anterior, de la Madrid, tot de poloneză, cu un scor identic, 6-1 6-3, în doar o oră și 11 minute.

Meciul dintre tinerele americancă și chinezoaică este programat pentru seara zilei de marți, 14 mai, după ora 21:30. Acestea se întâlnesc în premieră, în circuitul de tenis feminin.

Gauff a trecut de Paula Badosa (126 WTA) în optimile de finală, scor 5-7 6-4 6-1, în timp ce chinezoaica Zheng a învins fostul număr 1 mondial, Naomi Osaka (173 WTA), scor 6-2 6-4.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?