Turnee WTA Iga Swiatek, prima finalistă a turneului de la Roma. Poloneza își așteaptă adversara

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Liderul mondial a reușit să treacă în două seturi de americanca Coco Gauff, într-un meci din faza penultimă a turneului WTA Masters 1000 de la Roma.



Swiatek o așteaptă în finală pe Sabalenka sau pe Collins

Iga Swiatek (1 WTA) a trecut, în semifinala turneului WTA Masters 1000 de la Roma, de ocupanta locului 3 în lume, americanca Coco Gauff, scor 6-4 6-3. Partida de joi seară a durat o oră și 43 de minute și a consemnat cea de-a 11-a întâlnire dintre cele două jucătoare. După acest meci, poloneza conduce cu un scor solid, respectiv 10-1 în meciurile directe.

Cealaltă semifinală le va opune pe Aryna Sabalenka (2 WTA) și Danielle Collins (15 WTA), americanca încercând să își ia revanșa în fața bielorusei, după înfrângerea din cadrul competiției WTA Masters 1000 de la Madrid, când Sabalenka o învingea pe câștigătoarea de la Miami, scor 4-6 6-4 6-3. De remarcat este faptul că Danielle nu a putut să o învingă niciodată pe Aryna, în toate cele cinci partide jucate în circuit. Meciul programat joi, după ora 21:30, va consemna a șasea întâlnire dintre cele două. 

De asemenea, dacă Sabalenka va trece de Collins, aceasta va urmări revanșa în fața lui Swiatek, în fața căreia a pierdut la Madrid Open, nereușind să își apere titlul din 2023. Între Sabalenka și Swiatek s-au înregistrat 10 meciuri, poloneza conducând cu 7-3. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?