UEFA Euro 2024 Ilie Dumitrescu a spus de ce Ianis Hagi e titular cu Olanda

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Selecţionerul Edi Iordănescu a decis să îl titularizeze pe Ianis Hagi în duelul din optimile EURO 2024 contra Olandei. Ilie Dumitrescu a explicat care e atuul lui Ianis. "E aceeaşi formulă, 4-1-4-1. Apare Mogoş în locul lui Bancu. Cred că a contat foarte mult că pe faza defensivă Mogoş a jucat în sistemul ăsta, dar mai mult pe partea dreaptă. Dar defensiv are un plus faţă de Sorescu. Marius Marin e în faţa celor doi fundaşi centrali. Cred că Ianis va juca în dreapta şi Dennis Man în stânga. Ianis, de câte ori a jucat în stânga, nu s-a simţit confortabil. Din dreapta intră mai mult în interior, joacă între linii, decât să joace mai mult liniar în stânga. 

Man poate apărea foarte bine la finalizare de pe partea opusă, cere bine şi mingea în profunzime. Cred că vor fi momente când cei doi vor schimba locurile. 

Este formula noastră de bază. Avem deja un statut solid, ne-am câştigat o reputaţie bună, suntem o echipă reactivă, care câştigă dueluri, care acoperă foarte bine zonele. La Olanda e o singură schimbare, apare Bergwjin în partea dreaptă. 

Cred că la noi s-a mers pe jucători care au avut reuşite, care au încredere, care îşi asumă. Ianis Hagi a făcut un meci foarte bun cu Slovacia, Iordănescu a fost inspirat să înceapă cu el atunci. Şi atunci te agăţi de chestia asta. La meciurile la care a jucat Ianis titular, naţionala nu a pierdut. Echipa naţională a performat cu Ianis Hagi titular", a declarat Ilie Dumitrescu la Digisport Special. 

Iată echipa de start a României: 

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu-cpt., 22. Mogoș. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?