Turnee WTA Ilie Năstase e sigur. "Simona Halep va juca la Roland Garros"

Data publicării:
Foto Sonia Baciu
Foto Sonia Baciu

Simona Halep a jucat un singur meci după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni, la WTA Miami. Românca a pierdut în faţa Paulei Badosa atunci, însă Ilie Năstase e sigur că Halep va fi prezentă pe teren la Roland Garros. 



Ilie Năstase spune că Halep trebuie să se concentreze acum pe turneele de zgură din Europa, pentru că această suprafaţă e similară celei de la Roland Garros. În plus, "Nasty" o sfătuieşte pe Halep să renunţe acum la turneele din SUA, pentru că acolo zgura e diferită. 

"Zgura din Florida, din America în general, nu are nimic de a face cu zgura din Europa. E mult mai rapidă, e altceva. E mai fină, iar când e bătătorită devine aproape un ciment. Ea se antrenează bine și ar trebui să joace toate turneele de zgură din Europa. Pentru că ea o să joace pe zgură Grand Slam-ul de la Roland Garros. Aici trebuie să se antreneze ea”, a declarat Ilie Năstase pentru iamsport.ro.

Halep a obţinut 10 puncte în urma înfrângerii în faţa Paulei Badosa de la Miami şi ocupă locul 1143 în clasamentul WTA. 

“Nici nu mai contează pe ce loc este. Ești pe locul 1.100 sau pe cât e ea. Nu mai contează. Ai fost odată numărul 1, la revedere! Acum că ești 1.100, asta e. Ai avut acele probleme. Oamenii se mai accidentează, stau și câte un an și revin după aceea. Nu-i nicio problemă. Trebuie să joace cât mai mult. Dar nu știu de ce nu a jucat (n.r. – la Billie Jean King Cup). E și drumul până în America, meciurile, apoi întoarcerea”, a mai spus Ilie Năstase.

Andy Roddick e de acord cu Wozniacki în privinţa Simonei Halep

*Ceea ce aruncă lucrurile într-o zonă puţin ciudată e declaraţia Simonei Halep din 2017, când Șarapova a revenit în circuit după scandalul de dopaj: „Niciodată, sub nicio circumstanţă, cineva testat pozitiv, n-ar trebui să primească wild-card“.

Sunt 100% de acord cu asta şi sunt 100% de acord şi cu ceea ce a spus Caroline (n.r. – Wozniacki). Trebuie să o iei de la 0, să munceşti din greu pentru a demonstra că meriţii să fii înapoi, să ne arăţi că eşti curat.

E adevărat, în cazul Simonei, echipa e cea care a făcut o greşeală mare. Din punctul ăsta de vedere, am o simpatie pentru Halep, dar asta nu înseamnă că trebuie să te încrezi orbeşte în echipă, aşa cum a făcut ea.

Ea spune: „Nu m-am dopat“. De fapt, corect e: „Nu m-am dopat intenţionat“. Pentru că testul a fost pozitiv, vorbim doar de existenţa intenţiei sau de lipsa ei, pentru că dopaj a existat", a declarat Andy Roddick în podcastul pe care îl are şi în care Kim Clijsters i-a luat apărarea Simonei.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel