Superliga Romaniei Ionuţ Negoiţă e convins că Ion Ţiriac şi Mircea Lucescu nu vor investi la Dinamo, dar promite că le cedează gratuit partea sa din baza de la Săftica

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ion Ţiriac a dat de înţeles, de mai multe ori, că ar investi la Dinamo doar într-un tandem cu Mircea Lucescu. Discuţiile, însă, nu s-au concretizat, iar Ionuţ Negoiţă, fostul finanţator al "câinilor", e convins că nici nu se va ajunge vreodată la o înţelegere între cele două părţi. 



Cel mai recent, Ion Ţiriac a vorbit despre posibilitatea investirii la Dinamo în emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", moderată de Ovidiu Ioaniţoaia.  „[..] Nu sunt domnul Șucu, nu mă pricep la fotbal! Dacă ar fi de băgat bani într-o echipă de fotbal și dacă aș avea în spate pe un om care a fost acolo, ca Hagi, ca Lucescu, da! Însă, eventual, să stau în tribună, să nu mă cunoască nimeni...”, a spus atunci Ion Ţiriac. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Mircea Lucescu l-a criticat pe Ionuţ Negoiţă şi a spus despre el că a dus-o la faliment pe Dinamo. 

"Văd că unul ca Negoiță, care pur și simplu a distrus Dinamo, a luat o parte din Săftica, el a profitat și îmi face mie observație. Am fost un antrenor care a dus o echipă la un anumit nivel, el trebuia să susțină echipa, să o ducă mai departe, pentru că el căuta imagine, popularitate.

A căutat avantaje materiale în detrimentul echipei de fotbal și al clubului Dinamo. Își permite să îi judece pe alții. Eu sunt doar un antrenor și cred că am ajutat-o pe Dinamo mai mult decât el. El nu a făcut decât să profite de situația lui Dinamo. A dus echipa în faliment, a dus-o în insolvență.

Ar face bine să se gândească, să dea înapoi centrul de pregătire, terenul unde se pot construi terenuri de fotbal pentru copii. Astea sunt problemele. Sunt oameni care au profitat. În anii ’90, echipele românești se puteau bate cu oricine. După ’90, au apărut oameni care au profitat.

Au fost oameni care nu aveau ce să caute în lumea fotbalului. Și la nivelul Federației, Mircea Sandu, care a profitat enorm. A obținut și rezultate, e adevărat, dar nu s-a gândit ce ar fi trebuit să facă el. Au neglijat echipele de juniori. Rezultatele din anii 90 au fost determinate de modul în care s-a lucrat în anii 80. Să sperăm că această calificare a echipei naționale va produce un eveniment în fotbalul românesc”, a spus Mircea Lucescu. 

Negoiţă e sigur că Lucescu şi Ţiriac nu vor băga bani la Dinamo

Ionuţ Negoiţă e sigur, însă, că miliardarul nu va investi la Dinamo şi spune acelaşi lucru şi despre Mircea Lucescu, fostul antrenor al "câinilor".

"Unii oameni sunt foarte sensibili, cel puțin cei din generația cărora le place doar să fie lăudați și cam atât.

Eu nu am criticat pe nimeni, doar am spus că nu cred. Nu înțeleg de unde iritarea asta! OK, a fost antrenor la Dinamo.

Din ce am văzut, și-a primit toți banii, deci nu a rămas clubul dator față de dânsul. Asta e altă discuție. Nu am contestat și comentat performanțele fotbalistice pe care le are, dar am fost investitor 8 ani la Dinamo singur. Nu știu dacă în istoria lui Dinamo postdecembristă a mai fost cineva singur.

Cred că nu înțelege ce înseamnă faliment, sau poate că nu are măsura cuvintelor. Mi se pare exagerat.

Sunt dispus să pun pariu că acest tandem nu va investi niciodată la Dinamo. Sunt convins! Ba, mai mult de atât, vine să-mi dea sfaturi pe banii altora, să spună de Săftica, când nici măcar nu e în cunoștință de cauză”, a spus Negoiță, la Digi Sport.

Negoiţă le cedează gratuit partea sa din baza de la Săftica 

Ba mai mult, fostul patron al lui Dinamo a spus că, dacă Ion Ţiriac şi Mircea Lucescu se decid să preia Dinamo, le va ceda gratuit partea sa de proprietate de la baza sportivă Săftica. 

Dacă acest tandem va investi la Dinamo, eu voi ceda gratuit această parte de la Săftica, care nu are legătura cu baza de antrenament. Ar fi un tandem bun, și nu sunt ironic acum, nu glumesc.

Eu am spus-o la nivel provocator. Vreau să văd și filmul ăsta, dar e dreptul meu să cred într-o variantă sau alta.

Nu înțeleg de unde iritarea și de unde aberațiile pe care le-a rostit. Credeam că, odată cu trecerea anilor, oamenii devin înțelepți, nu invers. Să arunci vorbe aiurea, să bați câmpii, mi se pare prea mult.

Eu am fost 8 ani la Dinamo, l-am scos, nu l-am dus la faliment, acum vreau să-i văd și pe alții. Ne limităm doar la a vorbi și la a arunca cu jigniri. Hai să vedem și fapte”, a mai spus Negoiță.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?