UEFA Euro 2024 Iosif Rotariu îl vede titular la naţională pe Ianis Hagi. Marea diferenţă faţă de tatăl său, "Regele"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ianis Hagi a reuşit să marcheze pentru echipa naţională în amicalul contra Columbiei, de la Madrid, în meciul pierdut de tricolori cu 3-2. Gheorghe Hagi a spus că fiul său este cel mai decisiv jucător al echipei naţionale în ultimii trei ani. Iosif Rotariu crede că Ianis ar trebui să fie titular la naţională şi spune care e diferenţa faţă de "Rege". 



”Per total am evoluat în nota meciurilor din preliminarii, nu ne-am ridicat la un nivel înalt. Dacă ar fi să remarc ceva aș remarca evoluția foarte bună și cum a intrat în ambele meciuri Ianis Hagi și evoluția concludentă a lui Dennis Man din partida cu Irlanda de Nord.

Eu îl văd titular pe Ianis Hagi, e cam singurul jucător care poate face diferența, care-și asumă responsabilități în teren. Noi n-avem altul! Man când joacă în banda dreaptă aduce un mare plus, dar Ianis Hagi poate fi decisiv în orice partidă prin calitățile pe care le posedă, prin tehnică excelentă de lovire a balonului cu ambele picioare.

Ar trebui să aibă mai multă libertate. Nu știu ce sistem va juca România. I se dă pe faza defensivă o sarcină defensivă, cum și Gică Hagi avea o sarcină defensivă când venea cu fundașul lateral stânga... Dar pe faza de atac avea o libertate totală. Intra din dreapta spre centru și își pregătea șutul sau intra în combinații, apărea în spatele vârfului, pe stânga nu mai zic... Avea incursiuni clasice, de neoprit era Gică!

Lui Ianis nu trebuie să-i dai o anumită sarcină, trebui lăsat peste tot. E singurul din tot lotul României care ar trebui să aibă libertate pentru că e unicul din lot care poate decide un meci", a declarat Iosif Rotariu, potrivit sport.ro.

Hagi zice că Ianis e cel mai decisiv, Edi Iordănescu nu e interesat de părerea "părintelui Hagi"

După ce Gheorghe Hagi a spus că Ianis este cel mai decisiv jucător al naţionalei din 2021 încoace, Edi Iordănescu a spus, într-o discuţie în cadru restrâns la Federaţie, că nu e interesat de părerea părinţilor jucătorilor echipei naţionale. 

"Sunt foarte interesat de ce spune fostul mare fotbalist Gică Hagi. Sunt la fel de interesat de ce spune actualul antrenor Gică Hagi. Nu sunt deloc interesat de ce spune părintele Gică Hagi. Dacă aş sta să ascult toţi părinţii jucătorilor mei de la naţională, aş avea parte de mult stres şi puţină obiectivitate. Am mare încredere în calităţile şi potenţialul lui Ianis Hagi, sunt foarte mulţumit de cum a intrat în aceste două meciuri. Sunt foarte trist de câte ori nu primeşte şanse la club. Dar îmi doresc o relaţie corectă şi sinceră cu el, cum am cu toţi fotbaliştii mei. Însă această relaţie poate funcţiona doar în doi, nu în trei", ar fi spus Edi Iordănescu, conform lui Radu Naum, jurnalist Digisport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel