Turnee WTA Irina Bara și Anca Todoni joacă în turul doi la Bogota. Jaqueline Cristian continuă parcursul excelent de la Charleston

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Irina Bara o întâlnește în cel de-al doilea tur al competiției columbiene pe brazilianca Laura Pigossi. Jaqueline Cristian își așteaptă adversara din turul al treilea de la Charleston, după ce a reușit victoria carierei, în fața americancei Madison Keys.



Irina Bara și Anca Todoni, pe zgura din Columbia

Irina Bara (178 WTA) a învins-o, în primul tur de la Bogota, pe ucraineanca Katarina Zavatska (195 WTA). Românca a pierdut primul set, scor 6-2, în 47 de minute, dar le-a câștigat pe următoarele două, reușind să încheie partida în două ore și jumătate, scor 2-6 6-3 6-4.

Următoarea adversară a Irinei este brazilianca Laura Pigossi (119 WTA), jucătoare pe care nu a mai întâlnit-o până acum. Partida celor două a început deja, la ora 23:25, miercuri, 3 aprilie.

Irina Bara mai joacă și în proba de dublu alături tot de o ucraineancă, Yulia Starodubtseva (136 WTA). Acestea învins perechea formată din Oksana Kalashnikova și Katarzyna Piter, scor 5-7 7-5 10-5, într-o oră și 33 de minute.

Tânăra româncă de 19 ani, Anca Todoni (217 WTA), s-a calificat, de asemenea, în turul al doilea al turneului de la Bogota (WTA 250), după ce a trecut de italianca Lucrezia Stefanini (147 WTA) în set decisiv, scor 4-6 6-2 6-4, partidă care a durat două ore și 42 de minute.

Cele 48 de puncte pe care și le-a asigurat Todoni o plasează între primele 200 de jucătoare ale lumii. În următorul tur, Anca o va înfrunta pe Camila Osorio Serrano (85 WTA), a șasea favorită a competiției și totodată reprezentanta Columbiei.

Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până acum, columbianca fiind campioană în turneul de acasă, în urmă cu trei ani. Partida dintre cele două este programată pentru data de 4 aprilie.

Jaqueline înregistrează cel mai mare succes al carierei

Jaqueline Cristian (83 WTA) a reușit o victorie uimitoare în fața americancei Madison Keys (18 WTA), scor 3-6 6-3 6-3, marți, în runda a doua a turneului WTA 500 de la Charleston, competiție dotată cu premii totale de 922.573 de dolari.

Românca s-a impus după două ore și două minute în fața favoritei numărul opt a turneului și totodată campioana ediției din 2019.

Keys (29 ani, 18 WTA) a încheiat meciul cu 8 ași și 4 duble greșeli, în timp ce românca a comis 5 duble greșeli, dar și-a creat 15 șanse de break, dintre care a fructificat 6.

Singura și ultima partidă dintre cele două s-a desfășurat în turul al doilea la Australian Open, americanca impunându-se în minim de seturi, scor 6-2 7-5.

Românca și-a asigurat un cec de 11.190 de dolari și 60 de puncte WTA. În următorul tur, aceasta va juca împotriva unei alte americance, Emma Navarro (20 WTA) sau Katie Volynets (110 WTA). Meciul 100% american este programat pentru dimineața zilei de joi, 4 aprilie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel