Gimnastică Israelul nu va mai organiza Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2025. Argumentele care susțin decizia

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Statul israelian nu va mai organiza ediția din 2025 a Campionatelor Europene de gimnastică artistică, din cauza războiului din Gaza. Aceasta a fost decizia Comitetului Executiv al Federației europene de gimnastică.



Războiul din Gaza, motivul pentru care Israelul nu poate organiza competiția

Orașul israelian Tel Aviv nu va mai organiza ediția din 2025 a Campionatelor Europene de gimnastică artistică, din cauza războiului din Gaza, a decis Comitetul Executiv al Federației europene de gimnastică, citată de Reuters, conform Agerpres.

De la începutul conflictelor din regiune, respectiv odată cu atacurile din 7 octombrie, mai multe evenimente sportive internaționale au fost mutate, inclusiv meciurile echipelor de fotbal ale Palestinei și Israelului, precum și Campionatele Europene de polo pe apă din acest an.

În acest caz, Federația europeană de gimnastică a redeschis procesul de candidatură pentru ediția a 11-a a competiției continentale, așteptând candidaturi de la federațiile membre până pe 23 aprilie.

„Recunoaștem eforturile depuse de Federația israeliană de gimnastică, excelenta gazdă a mai multor Campionate Europene în ultimii 8 ani”, a afirmat într-un comunicat, Federația europeană de gimnastică.

Ediția 2024 a Europenelor de gimnastică pentru seniori și juniori se desfășoară la Rimini, în Italia, între 24 și 28 aprilie - competiția masculină -  respectiv între 2 și 5 mai, competiția feminină. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel