UEFA Euro 2024 Italienii compară România 2024 cu Grecia 2004, cu o săptămână înainte de EURO

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Presa italiană scrie că naţionala actuală a României poate fi asemănată cu cea a Greciei, din 2004, când fotbaliştii eleni au câştigat Campionatul European. 



România vine după două amicale mai puţin reuşite, cu Bulgaria şi Liechtenstein, ambele încheiate cu scorul de 0-0. 

”Pare o echipă veche, uzată, la finalul ciclului ei. Asemănătoare cu Grecia în 2004 care a surprins pe toată lumea. Ei bine, România chiar arată ca o posibilă Cenușăreasa, dar nu a pierdut niciun meci în turul de calificare.

Adversară principală a fost Elveția, cu care a făcut egal în prima manșă și a obținut o victorie în retur.

O apărare sumbră, care a primit doar patru goluri, cu Drăgușin la comandă, în timp ce la mijloc căpitanul Stanciu a fost susținut de Răzvan Marin sau Cicaldău.”, a relatat tuttomercatoweb.com.

În 2004, naţionala Greciei a reuşit să producă una dintre cele mai mari surprize din istorie şi a câştigat EURO, în faţa Portugaliei, care era chiar ţara gazdă. 

Viorel Moldovan, fostul atacant al României, cu 69 de selecţii la echipa naţională, a transmis un mesaj sincer cu o săptămână înainte de EURO 2024. 

"Grupa României e puternică şi grea... şi chiar putea să fie şi mai puternică, dar e clar că pe hârtie favoritele din grupa noastră sunt Belgia şi Ucraina, ţinând cont de valoarea jucătorilor pe care îi au în lot. După care, ne putem considera la un nivel cu Slovacia. Însă în fotbal totul este posibil. Nu vreau să mă gândesc, să mă încarc, să am pretenţii prea mari de la echipa noastră naţională. Vreau să fiu realist şi echilibrat. Suntem unde suntem, ştim valoarea jucătorilor noştri şi consider că orice punct obţinut la acest Campionat European este o realizare extraordinară pentru echipa noastră naţională", a afirmat Moldovan.

Participant la patru turnee finale cu prima reprezentativă, Moldovan speră ca România să fie surpriza acestui Campionat European.

"Ca să te gândeşti la şansele de a trece de faza grupelor depinde cum începi... adică e foarte important meciul cu Ucraina, pe care nu trebuie să îl pierdem. Până la urmă, fiecare are şansa lui, indiferent de numele adversarului pe care îl are în faţă. Am mai spus-o, s-au văzut multe în fotbal şi s-au întâmplat şi mai multe. Mai ales la turneele finale. De multe ori pot apărea surprize şi de ce să nu fim noi acea surpriză. Oricum, trebuie să avem un nivel clar mai ridicat comparativ cu ceea ce am arătat în preliminariile EURO 2024", a explicat fostul atacant.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel