Turnee WTA Jaqueline Cristian învinge spectaculos și se califică în turul doi la Madrid Open. Sorana Cîrstea urmează să joace pe zgura din Spania

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

În momentul actual, trei tenismene române se regăsesc pe tabloul principal de la Madrid, două meciuri fiind programate pentru ziua de joi, respectiv cele ale Irinei Begu și Soranei Cîrstea, pe când Jaqueline Cristian va juca vineri.



Revenire spectaculoasă în meci, pentru Jaq

Jaqueline Cristian (73 WTA) s-a calificat în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, miercuri, după ce a învins-o pe poloneza Magdalena Frech (51 WTA) cu scorul de 7-5 6-2.

Jaqueline Cristian (25 ani), venită din calificări, a obținut a treia sa victorie consecutivă la Madrid, după o oră și 40 de minute.

Românca a fost condusă în primul set de Frech (26 ani) cu 5-1 în primul set, dar a avut o revenire senzațională, a salvat patru mingi de set și a câștigat cu 7-5, după șase game-uri consecutive. În actul secund, Jaqueline Cristian s-a impus clar, cu 6-2.


Jaqueline Cristian o mai învinsese pe Frech și la prima lor confruntare, în 2017, în semifinale la Braunschweig, cu 1-6, 7-5, 6-4.

Românca și-a asigurat un cec de 30.255 de euro și 65 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu cehoaica Barbora Krejcikova (28 ani, 27 WTA). Singurul lor meci direct a fost câștigat de campioana din 2021 de la Roland Garros, cu 6-1 7-5, în ianuarie 2022, în optimi, la Sydney, scrie Agerpres.

România are acum trei jucătoare în turul secund la Madrid, pe Sorana Cîrstea (30 WTA), care o va întâlni pe filipineza Alexandra Eala (170 WTA), joi, după ora 15:00, pe Irina Begu (128 WTA), care o va avea ca adversară pe americanca Madison Keys (20 WTA), meciul începând cu ora 12:00 și pe Jaqueline Cristian, care va juca în decursul zilei de vineri.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel