Turnee WTA Jaqueline Cristian joacă pentru un loc în sferturile de finală la Charleston. Anca Todoni luptă în optimile de la Bogota

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Trei jucătoare de tenis din România continuă parcursul bun din cadrul competițiilor WTA. Anca Todoni joacă în această seară împotriva columbiencei Camila Osorio, iar Jaqueline Cristian o înfruntă pe americanca Emma Navarro, tot în seara zilei de joi. Irina Bara o așteaptă pe Sara Errani, după o victorie spectaculoasă în optimile de finală.



Perioadă bună pentru tenisul feminin

Anca Todoni (217 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Bogota, după ce a învins-o pe italianca Lucrezia Stefanini, scor 4-6 6-2 6-4. Aceasta joacă împotriva columbiencei Camila Osorio (85 WTA), în acest moment, românca pierzând primul set în tie-break, scor 6-7(4).

Jaqueline Cristian (83 WTA) o va înfrunta, tot în seara zilei de joi, 4 aprilie, pe americanca Emma Navarro (20 WTA), în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Charleston, din Carolina de Sud, dotat cu premii totale de 922.573 de dolari.

Românca a dipus de Madison Keys (18 WTA) în trei seturi, scor 3-6 6-3 6-3, înregistrând victoria carierei, pe când Navarro a învins-o, miercuri, 3 aprilie, pe compatrioata sa, Katie Volynets (110 WTA), în minim de seturi, scor 6-1 6-1.

De asemenea, și Irina Bara (178 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului 250 WTA de la Bogota, după ce a eliminat-o pe brazilianca Laura Pigossi (119 WTA), scor 3-6 7-6(3) 6-4.

Bara, în vârstă de 29 de ani, a fost condusă cu 5-3 în setul secund, primul set fiind adjudecat tot de braziliancă, dar jocul a fost întrerupt din cauza ploii la scorul de 5-4. Mai mult decât atât, Irina a reușit să salveze o minge de meci la 5-4 pentru adversară, câștigând mai apoi în tiebreak-ul celei de-a doua manșe.

Ajunsă în decisiv, Irina Bara a preluat controlul jocului și a câștigat partida împotriva lui Pigossi, scor 6-4, după trei ore și de 22 minute. Românca mai atinsese sferturile de finală ale acestui turneu, în urmă cu doi ani.

În faza sferturilor, Irina Bara o va întâlni pe veterana Sara Errani (117 WTA), care a învins-o pe a treia favorită a turneului, spaniola Sara Sorribes Tormo (50 WTA). Românca a mai înâlnit italianca în două rânduri, acestea fiind la egalitate în meciurile directe, 1-1. Errani a câștigat în anul 2019, în primul tur la Bogota, scor 4-6 6-2 6-3, pe când românca s-a impus în anul 2021, în primul tur la Budapesta, scor 4-6 7-5 6-2.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel