Turnee WTA Jaqueline Cristian, victorie solidă în primul tur de la Charleston. Românca se califică în al doilea tur, unde întâlnește o favorită

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jaqueline Cristian a debutat cu o victorie în turneul WTA 500 de la Charleston, reușind să o învingă în minimum de seturi pe americanca Sachia Vickery, scor 6-1 6-4.



Victorie importantă pentru Cristian. Urmează să înfrunte o altă americancă

Jaqueline Cristian (83 WTA) a debutat cu o victorie în turneul WTA 500 de la Charleston, reușind să o învingă în minimum de seturi pe americanca Sachia Vickery (132 WTA), scor 6-1 6-4.

Primul set al partidei a fost controlat în totalitate de jucătoarea română, care a cedat un singur game jucătoarei americane venite din calificările competiției.

În cel de-al doilea set, însă, Sachia Vickery a opus mai multă rezistență. Aceasta a revenit de la 4-1 în favoarea româncei, câștigând trei game-uri și egalând scorul, 4-4. Cu toate acestea, Jaqueline a obținut calificarea după o oră și 36 de minute.

Cristian mai disputase un meci direct împotriva adversarei sale de astăzi, care avea avantaj 1-0, câștigând în anul 2020, în Canberra (Australia), scor 1-6 7-5 7-5.

Pentru prezența în turul al doilea al competiției americane, românca și-a asigurat un cec în valoare de 6.940 de dolari și 32 de puncte în clasamentul mondial. În turul al doilea, Cristian o va întâlni pe americanca Madison Keys (18 WTA), favorita numărul opt a turneului „de acasă”.

Principalele favorite din cadrul turneului de la Charleston sunt Jessica Pegula (1), Ons Jabeur (2), Maria Sakkari (3), Daria Kasatkina (4), Beatriz Haddad Maia (5), Ekaterina Alexandrova (6), Elina Svitolina (7) și Madison Keys (8).

Cinci românce pe tablourile principale ale turneelor WTA

Atât Jaqueline Cristian, cât și Ana Bogdan (66 WTA) au intrat direct pe tabloul principal al turneului WTA 500 de la Charleston, din Carolina de Sud, competiție dotată cu premii totale de 922.573 de dolari.

Ana Bogdan o va întâlni în primul tur al competiției pe italianca Elisabetta Cocciaretto (56 WTA), pe care a învins-o în anul 2021, în primul tur al turneului de Mare Șlem, Roland Garros, scor 6-1 6-3. Meciul dintre cele două este programat pe 2 aprilie.

De asemenea, și jucătoarea Gabriela Lee (312 WTA) a reușit să se califice pe tabloul principal de la Charleston. Pe lângă aceasta, alte două românce, Irina Bara (178 WTA) și Anca Todoni (217 WTA) vor debuta astăzi, respectiv mâine, pe tabloul principal al turneului WTA de categorie 250 de la Bogota.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel