Rugby Jucătorii de rugby ar putea avea protecţii dentare inteligente. Alertele vor fi transmise unui medic în timp real

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Rugbiştii ar putea avea parte de protecţie suplimentară. O protecţie dentară inteligentă este în teste, iar un medic va primi informaţiile în timp real. 



World Rugby a anunţat testarea unor protecţii dentare inteligente, înainte de aprobarea lor, cu prilejul unui turneu feminin, care ar trebui să permită transmiterea unor alerte în timpul meciului în cazul unui impact semnificativ sau al unui şoc violent la cap, transmite AFP.

World Rugby va evalua protocolul de evaluare a traumatismelor la cap (HIA) prin integrarea alertelor emise în timpul meciului folosind tehnologia inteligentă pentru protecţiile dentare, pentru a arăta dacă un jucător a suferit un nivel ridicat de şoc care ar putea duce la accidentare, a scris Federaţia internaţională de rugby într-un comunicat de presă.

Noul protocol şi noua tehnologie vor fi testate în cadrul turneului feminin de elită WXV (o nouă competiţie internaţională feminină - n.r.) din octombrie şi vor fi integrate în evaluarea traumatismelor la cap din ianuarie 2024, se mai arată în comunicat.

Concret, alertele sunt transmise unui medic independent în timp real în plină desfăşurare a meciului.

World Rugby va investi două milioane de euro în această nouă tehnologie, dezvoltată de compania americană Prevent Biometrics.

Această inovaţie face parte dintr-un set mai larg de schimbări recomandate World Rugby de către grupul său de lucru independent pentru comoţie cerebrală, a precizat forul mondial al sportului cu balonul oval.

Printre aceste recomandări figurează încurajarea jucătorilor de rugby de la toate nivelurile să poarte protecţiile dentare şi extinderea perioadei de indisponibilitate a jucătorilor amatori după o comoţie cerebrală la 21 de zile.

Problema sănătăţii jucătorilor, şi în special cea a comoţiilor cerebrale, a fost din ce în ce mai prezentă în ultimii ani în rugby şi în sport în general.

În acest context este aşteptată revenirea jucătorului Antoine Dupont, căpitanul Franţei, în meciul de duminică cu Africa de Sud din sferturile de finală ale CM de rugby. Victima unui şoc violent la cap pe 21 septembrie împotriva Namibiei, Dupont s-a operat a doua zi şi a primit luni undă verde de la chirurgul său pentru a relua antrenamentele, inclusiv cele de contact, scrie Agerpres. 

dcsport Team | Categorie: Rugby
Tagurile articolului: competitii medic protectie dentara rugby




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel