Turnee WTA Jurnaliştii americani ştiu câte wildcard-uri poate primi Simona Halep în acest an

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Simona Halep revine în circuitul WTA la turneul de la Miami, după ce a primit un wildcard din partea organizatorilor. Halep nu a mai jucat din august 2022, când a pierdut în primul tur la US Open. Ulterior, a fost depistată pozitiv la roxadustat şi a fost suspendată din tenis pentru 4 ani. TAS a redus suspendarea la 9 luni, iar acum Halep se poate întoarce pe teren. 



Simona Halep va merge, însă, la Miami, fără antrenor. Ea va avea doar un sparring partner şi un fizioterapeut. Ulterior acestui turneu, sportiva îşi va alege o echipă, cu sprijinul australianului Darren Cahill. 

"Nu am antrenor. Am fost în discuţii, am vorbit. Darren mă ajută foarte mult pe această parte. Este un om deosebit. A fost cel mai important om din cariera mea, am făcut cele mai bune rezultate cu el. În 2021, el a vrut să rupem colaborarea. A suferit, pentru că a fost departe de familie, în pandemie. El mi-a recomandat să merg la academia Mouratoglou. Darren m-a deschis, m-a făcut mai sociabilă. Eu sunt un om ok, aşa, dar îmi era greu să comunic cu persoanele de lângă mine. Iar acum încearcă să mă ajute să îmi aleg oamenii potriviţi. În tenis e foarte greu să ai parte de oamenii de care tu ai nevoie. Pot să îmi exprim mulţumirea faţă de toţi cei cu care am lucrat, pentru că fiecare om a pus o cărămidă la tot ce am realizat eu. 

În momentul ăsta am de ales o echipă. Nu o voi face chiar azi sau mâine. Am un sparring partner din Portugalia, care va merge cu mine la Miami, şi un fizioterapeut. După Miami o să îmi aleg echipa", a mai spus Halep. 

Câte wildcard-uri poate primi Simona în acest an

Jurnaliştii americani au spus şi câte wildcard-uri poate primi Simona în acest sezon, având în vedere că nu mai are niciun punct în clasamentul WTA. 

"Simona Halep va juca la primul ei turneu după US Open 2022, şi îşi va face apariţia pentru a 10a oară la Miami. A ajuns în semifinale de două ori aici, ultima dată în 2019. 

Pentru că Simona Halep este un fost număr 1 mondial, iar actualmente nu are nicio poziţie în clasament, aceasta poate primi un număr nelimitat de wildcarduri care să o ajute să revină", au scris cei de la tennis.com

"Mi-e teamă să visez foarte departe, dar speranţă am avut întotdeauna. Am avut încredere că dacă fac lucrurile aşa cum trebuie pentru a fi în top, am o şansă în top. Sunt hotărâtă să le fac, dar voi vedea ce se va întâmpla. Vreau să văd dacă mă mai pot implica total în acest sport. Am o vârstă, totuşi. Am avut o carieră plină, 8-10 ani am fost mereu în top, a fost multă uzură mentală. Dar nu regret nimic", a declarat Simona Halep la Antena 3 CNN. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel