Sporturi Kempo, sportul care formează modele. "Fiecare să se ducă acolo unde îi este confortabil"

Data publicării:
Fotografie de la Pavel Danilyuk, Pexels
EXCLUSIV
Fotografie de la Pavel Danilyuk, Pexels

Kempo este sportul care își dorește să aducă modele de urmat pentru tânăra generație. O spune Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei, care dă şi exemple. 



"Mai avem campioni și modele de urmat pentru generația tânără?", a întrebat Florin Răvdan, moderatorul interviului. 

"În Kempo avem modele. Deși este fiul meu, îl avem chiar pe Yamato Zaharia, are mulți urmăritori, pe toate rețelele de socializare, a avut la o intervenție în cușcă ca arbitru la gala RXF MMA peste 200 de milioane de urmăritori la nivel mondial.

Nu știu câți sportivi profesioniști români cu ștaif se pot lăuda cu așa performanță, deși avem mulți sportivi de valoare care reprezintă modele pentru tânăra generație. Foarte mulți tineri stau pe rețele noi de socializare precum Facbook, Instagram, TikTok. Gândiți-vă că dacă întreb 10 tineri dacă ştiu un sportiv, 9 din ei îți răspund Yamato Zaharia. Dacă întrebăm de un campion olimpic pe care noi îl respectăm, copii și tinerii din ziua de astăzi nu îl cunosc.

Sunt multe modele în Kempo. Chiar și părinții îmi spun că l-au văzut pe fiul meu la show-urile de televiziune și copii lor vor să îi urmeze exemplul.

"Fiecare să se ducă acolo unde îi este confortabil"

Sport poate să facă oricine, mai ales kempo, care nu necesită o sumă mare de bani să îl practici. Evident, totul este să vrei să practici acel sport.

Kempo este un sport care are o paletă mare de probe sportive, ca în atletism. Dar să se înțeleagă că atletismul nu este doar de alergare. Sunt mai multe sporturi precum aruncatul cu sulița, aruncarea cu ciocanul, săritul în înălțime, chiar în lungime. Așa este și în kempo. Sunt mai multe stiluri de luptă și bineînteles fiecare poate să se ducă acolo unde îi este confortabil", a declarat Amatto Zaharia la DC Sport. 

DC SPORT TEAM | Categorie: Sporturi




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel