UEFA Euro 2024 "La EURO ne va fi greu şi cu Slovacia. Să dea Dumnezeu să prindem şi al 4-lea meci". Previziuni sumbre înainte de EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

România va juca la EURO 2024 în grupa E, cu Belgia, Slovacia şi Ucraina, însă tricolorii nu sunt cotaţi cu şanse prea mari de a se califica în fazele eliminatorii. 



Helmuth Duckadam este de părere că toate cele trei meciuri pe care le are România de disputat vor fi foarte grele, însă spune că presiunea este pe Edi Iordănescu, care trebuie să îşi facă un lot competitiv. 

"Nu ştiu ce facem la EURO. În primul rând, Edi Iordănescu trebuie să îşi facă lot. Se pare că unii jucători se mai accidentează, unii se recuperează. Trebuie să vedem lotul. Sperăm să facem o figură frumoasă, speranţa moare ultima. Nu avem ce face legat de faptul că unii nu joacă. Pentru că cei care joacă, joacă slab. Nu ai cum să iei din campionatul României un jucător pentru că a făcut 2-3 meciuri bune. Tot trebuie să meargă pe experienţă internaţională. 

Una e să te antrenezi cu Tottenham, alta e cu ceilalţi, nu vreau să supăr pe nimeni. La Horaţiu Moldovan e un handicap că nu joacă deloc, dar acolo avem varianta Florin Niţă, care joacă bine, e şi băiat serios. Nu avem probleme la postul de portar, celelalte sunt problematice. Nu cred că vom ajunge chiar aşa dramatic încât să se accidenteze 2 portari şi să trebuiască să joace al 3-lea, în 3 meciuri. Să dea Dumnezeu să ajungem la al 4-lea meci, dar va fi foarte greu. Va fi greu inclusiv cu Slovacia. Pentru noi a fost greu cu toate echipele, deci trebuie să avem respect şi frică de toate. 

Când jucam eu erau alte vremuri. Nici noi nu jucam zilnic cu Bayern Munchen sau mai ştiu eu cine, dar aveam altă valoare. Jucătorii nu plecau în străinătate, deci puteai să faci o echipă cu jucători valoroşi pe plan intern. Acum, cum apare câte unul, pleacă în străinătate. Fiecare îşi hotărăşte soarta. Noi putem comenta dacă pleacă prea repede sau prea târziu, dar e interesul fiecăruia", a declarat Helmuth Duckadam pentru DC Sport. 

Edi Iordănescu merge pe mâna nucleului din calificări 

"Volumul de muncă este foarte mare, pentru că sunt şi factori externi care ne afectează munca, sunt foarte multe obligaţii, lucrurile au evoluat foarte mult de acum opt ani. Încercăm să fim foarte atenţi, plecăm de la ideea că acest nucleu de jucători a calificat echipa naţională la turneul final şi trebuie să-i acordăm în continuare credit. Nu putem aduce schimbări majore, eu cred foarte tare în acest grup.

Uşa este în continuare deschisă pentru oricine, dar încet, încet ne apropiem de concluziile finale. Aveţi puţină răbdare, nu este momentul acum să vorbim despre selecţie, nu mă pot angrena într-o dezbatere, dar cu siguranţă această echipă a arătat că are potenţial şi trebuie să îi dăm credit", a spus Edi Iordănescu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel