UEFA Euro 2024 Mbappe, prezent la antrenamente. Ce mască poartă francezul, după fractura nazală din meciul cu Austria

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Starul francez a fost surprins în imagini purtând o mască, în cadrul antrenamentelor selecționatei țării sale, având șanse mari să joace în meciul împotriva Olandei.Mbappe, „mascat” în culorile Franței

Kylian Mbappe, căpitanul selecționatei de fotbal a Franței, care suferit o fractură nazală în meciul său de debut la EURO 2024, împotriva Austriei, s-a antrenat cu o mască în culorile drapelului țării sale, în vederea partidei cu Olanda, programată joi, la Leipzig, în cadrul Grupei D a competiției continentale.

Cu puțin timp înainte de această şedință de pregătire, selecționerul Didier Deschamps a indicat, într-o conferință de presă, că leziunea superstarului francez evoluează „într-o direcție bună”, iar stafful echipei va face totul posibil pentru ca el „să fie disponibil” pentru întâlnirea de vineri cu olandezii.

În primul sfert de oră al acestui antrenament deschis presei, atacantul a efectuat exerciții de alergare alături de colegii săi, dar a încercat de foarte multe ori să-şi reajusteze masca tricoloră, vizibil jenat de această protecție esențială pentru a-i permite revenirea în competiție.

Kylian nu poate evolua cu aceeași mască în meciurile oficiale

Conform articolului 42 din regulamentul UEFA privind echipamentele, Mbappe nu va putea purta această mască în competiție, deoarece se stipulează că „echipamentul medical purtat pe terenul de joc trebuie să fie de o singură culoare şi să nu prezinte nicio identificare a echipei sau a producătorului”.

Mbappe s-a accidentat în urma unui duel cu fundaşul austriac Kevin Danso, luni, la Dusseldorf, la debutul Les Bleus la EURO 2024. Miercuri, el s-a antrenat separat, cu un bandaj pe nas, sub comanda unui preparator fizic. După ce a făcut, separat, schimburi de pase cu un membru al staffului tehnic, Mbappe a încercat câteva lovituri alături de restul coechipierilor, fără să pară deranjat pe plan sportiv.

Chestionat la rândul său în cursul conferinței de presă de joi despre starea de sănătate a liderului echipei Franței, Antoine Griezmann a afirmat că atacantul „se descurcă foarte bine”.

„Nasul s-a dezumflat puțin. Vom vedea până în ultimul moment, în funcție de ce simte el”, a precizat Griezmann, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel