Superliga Romaniei Mihai Iosif, fostul antrenor al Rapidului, mesaj pentru Liviu Ungurean, liderul galeriei giuleştenilor

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liviu Ungurean, cunoscut sub numele de "Bocciu", liderul galeriei Rapidului, a fost reţinut pentru 30 de zile în dosarul în care a fost audiat săptămâna trecută şi Daniel Niculae, preşedintele clubului. 



"În fapt, s-a reținut că în cursul anului 2023 pe raza municipiului București s-a constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat mai multe persoane și care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfășurării meciurilor, tulburarea ordinii și liniștii publice prin violențe asupra bunurilor și distrugerea suprafeței de joc prin folosirea de materialele pirotehnice, producându-se degradarea gazonului prin explozia materialelor pirotehnice, punând în pericol integritatea fizică a altor persoane (copii de mingi, stewarzi, jucători de fotbal, pompieri, reporteri)”, au precizat anchetatorii.

Liviu Ungurean a fost reţinut pentru 30 de zile, în timp ce Daniel Niculae, preşedintele clubului, a fost lăsat să plece, dar este în continuare cercetat în stare de libertate, având calitatea de suspect în acest dosar. 

CITEŞTE ŞI Marcel Puşcaş îl numeşte pe Daniel Niculae "preşedintele suporterilor". "Dl Şucu va trebui să îi retragă semnătura şi să îşi pună omul de încredere la club"

Mihai Iosif, fostul antrenor al giuleştenilor, omul care a promovat Rapidul în Liga 1, a avut un mesaj pentru liderul galeriei. 

"Sper ca Liviu să vină cât mai repede acasă şi să poată fi din nou pe baricade", a transmis Mihai Iosif la Liga Digisport. 

Galeria Rapidului a protestat la meciul cu Farul, primul din playoff, şi nu a încurajat echipa. Atmosfera de pe stadionul Giuleşti a afectat echipa, care a pierdut, scor 1-2, în faţa trupei lui Gică Hagi. Protestul fanilor l-a enervat pe Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului.

"Lucrurile care s-au întâmplat în ultimele două zile cu siguranță ne-au afectat, pentru că oricum subconștientul lucrează. Și nu este ușor să treci de aceste momente. Jucătorii s-au descurcat bine în timpul antrenamentelor, nu pot să zic nimic, dar această atmosferă, cu tribunele lângă echipă, dar cu peluza care nu cânta deloc... Ce vină are echipa noastră să nu cânte deloc peluza? Ce vină avem noi? Normal că înțelegem protestul, dar astăzi puteau să arate cu adevărat că sunt lângă echipă. Știm că este un moment dificil pentru un om din tribună și pentru președintele nostru, dar este un meci de fotbal. Dacă ar fi cântat, ne-ar fi dat un sprijin important. Apoi au început să fluiere și nu am înțeles asta, sincer. Și repet, noi nu avem nicio vină. Da, avem pentru că am pierdut meciul, dar sincer atmosfera...", a declarat Bergodi la DigiSport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?