UEFA Euro 2024 Mircea Lucescu, avertisment pentru tricolori. "Victoria e importantă doar dacă aduce alte victorii"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Mircea Lucescu a văzut meciul României cu Ucraina de pe stadion, la Munchen, şi a tras concluziile. "Să vedem ce va fi, abia am început. Dar vă spun un lucru, victoria e importantă doar dacă aduce alte victorii. Să nu însemne un sfârşit, trebuie să fie, din contră, un motiv extraordinar, de a-şi dubla jocul la următorul meci, cel cu Belgia, care e foarte greu. Dar după cum au evoluat azi, demonstrează că pot juca contra oricărei echipe. 

Atmosfera a fost senzaţională. Am câştigat cu 1-0 la galerii. Mi-a plăcut cum s-a îmbrăcat toţi în galben. Echipa României a fost susţinută de un public senzaţional, care a încurajat echipa permanent. S-a văzut reacţia pe teren, ai noştri au câştigat duelurile, am fost peste ei din toate punctele. Putem spera la optimi, dar să trecem de grupe prima dată. Fiecare meci are propria lui istorie. Evoluţia noastră de azi a fost declanşată de o eroare foarte mare. Acolo s-a schimbat tot, ai noştri s-au apărat foarte bine şi au plecat bine pe contraatac. Apărarea a evoluat foarte bine, au scos tot din careu, împotriva unor atacanţi de valoare", a declarat Mircea Lucescu după meci. 

România se impune cu 3-0 în faţa Ucrainei la EURO 2024 şi se instalează în fruntea grupei E, în aşteptarea meciului dintre Belgia şi Slovacia. 

Nicolae Stanciu a deschis scorul cu un şut senzaţional în prima repriză, direct în vinclul porţii apărate de Andriy Lunin, portarul lui Real Madrid. Răzvan Marin a dus scorul la 2-0 după pauză, cu un şut din afara careului, fără preluare, la colţul lung. Denis Drăguş a făcut 3-0 doar 2 minute mai târziu, din pasa lui Dennis Man. 

Dennis Man are 2 assist-uri în acest meci. 

Pentru România este a doua victorie din istorie la EURO, după meciul câştigat contra Angliei în 2000, scor 3-2. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?