UEFA Euro 2024 Mitriţă nu merge la EURO. "Edi Iordănescu e urât în Oltenia. Ce putem spune mai mult?"

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Alex Mitriţă nu a fost convocat pentru ultimele partide amicale ale României înainte de EURO 2024 şi e clar că nu va face parte nici din lotul care va merge în Germania. 



Pavel Badea, preşedintele Universităţii Craiova, spune că Edi Iordănescu este urât acum în Oltenia pentru această decizie, pe care ar fi luat-o din orgoliu. Cu toate astea, recunoaşte că mijlocaşul nu a existat pe teren în barajul pentru Conference League, cu Universitatea Cluj. 

"Mitriţă nu mi-a plăcut. Ce, a jucat aseară? Din minutul 25 nu l-am mai văzut. El vine după un sezon fructuos, dar foarte obositor. Este clar că Mitriţă a dus greul echipei în acest campionat. Este clar că fără reuşitele lui individuale, Universitatea Craiova ar fi fost departe de ce a reuşit în acest an. 

Dacă Edi Iordănescu nu era foarte iubit în Oltenia, acum pot spune că este urât în Oltenia. Cred că doza lui de subiectivism în ceea ce îl priveşte pe Mitriţă putea fi trecută cu vederea. Dacă nu faci un pic de rabat de la mândrie şi orgoliu pentru beneficiul echipei naţionale, nu e bine. Dar Edi Iordănescu are gândirea lui, clar. S-a calificat la EURO2024 fără Mitriţă. Ce putem spune mai mult? Aşteptăm să confirme şi la nivelul fazelor finale ale acestui campionat european prin performanţă şi rezultate. Eu nu cred că a primat meritul sportiv, pentru că altfel Mitriţă ar fi fost în primii 10 care trebuiau convocaţi", a declarat Pavel Badea la Fanatik. 

Mitriţă, apărat şi de rivali 

Adrian Mititelu, finanţatorul FC U Craiova 1948, rivala locală a celor de la Universitatea, spune că lui Alexandru Mitriţă i s-a făcut o mare nedreptate, exact cum Anghel Iordănescu i-a făcut lui Marius Lăcătuş şi lui Gică Craioveanu în 1994. 

"După 30 de ani din nou o nedreptate!

În 1994, cu ocazia turneului final nord-american, Gica Craioveanu, jucătorul FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA, golgheterul ROMÂNIEI în sezonul 93-94 și un sportiv în mare formă în acel moment, era lăsat acasă de selecționerul de atunci Anghel Iordănescu. Dl Iordănescu a preferat, în dauna lui Gică, sa l includă în lotul pt America pe mai puțin talentatul Marian Ivan.

După 30 ani, cu IORDĂNESCU JR la timonă, un alt jucător oltean, Alexandru Mitrită, este ignorat nemeritat, deși se află într o formă foarte bună la echipa lui de club, chiar dacă această echipa nu este Știința, cum eronat are impresia Alex.

Mitrită este un fotbalist care în mod firesc ar fi trebuit sa fie acolo printre tricolori, dacă ar fi contat forma sportiva, calitățile tehnice evidente ale jucătorului. Din păcate, cred că au primat fenomene și criterii ce țin de lucruri fără vreo legătură cu echitatea și meritul sportiv", a scris Adrian Mititelu pe Facebook.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?