UEFA Euro 2024 Murat Yakin, dezamăgit că Elveţia a fost eliminată de la EURO 2024

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Elveţia a avut o şansă uriaşă de a juca în semifinalele EURO 2024. Fosta adversară a României din preliminarii a condus Anglia cu 1-0, dar a cedat în final la loviturile de departajare. "Nu meritam să fim eliminaţi. Dar, pe de altă parte, putem fi mândri de turneul nostru, din primul până în ultimul minut. Ne-am făcut ţara mândră", a declarat Yakin la finalul partidei de la Dusseldorf.

Selecţionata Elveţiei, o ţară cu nouă milioane de locuitori, a terminat neînvinsă faza grupelor, unde a fost aproape de victorie în faţa gazdei Germania (1-1), iar apoi a eliminat Italia, campioana europeană en titre, în optimile de finală (2-1).

"Împotriva echipelor mari, nu mai trebuie să ne ascundem. Jucătorii s-au întrecut pe ei înşişi, am învins Italia, am fost aproape să învingem şi Germania. În afară de penalty-uri, nu am cunoscut înfrângerea", a subliniat Murat Yakin.

Anglia a învins Elveţia cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri), iar în semifinale va avea ca adversară Olanda, pe 10 iulie la Dortmund, scrie Agerpres.

Anglia în finală, dorinţa lui Gareth Southgate 

"Echipa noastră a fost supusă unei presiuni enorme încă de la început. Dar suntem în semifinale pentru a treia oară în patru competiţii. Este o mare realizare, chiar dacă nu vrem să ne oprim aici", a declarat Southgate după partida de la Dusseldorf.

"Nimic nu e uşor. Jucătorii au dat dovadă de un caracter şi o rezistenţă incredibile. Acestea nu sunt meciuri normale, sunt evenimente naţionale cu multă presiune, cu jucători foarte tineri în mijlocul a toate acestea", a adăugat el.

Southgate consideră că vicecampioana europeană "a jucat bine" într-un sistem nou cu trei fundaşi la acest EURO. "Am schimbat sistemul pentru a presa mai sus. Cred că băieţii au făcut-o bine", a spus selecţionerul englez, care a regretat însă că această opţiune tactică a ajuns în presă "cu trei zile înainte de meci", ceea ce a însemnat pierderea "oricărui element de surpriză" faţă de adversar.

Referindu-se la criticile care i-au fost adresate pentru calitatea jocului naţionalei Three Lions la debutul acestui turneu, Southgate a spus: Mi-am dorit să ne recâştigăm credibilitatea pe scena mondială, aşa că nu pot nega că atunci când este la fel de personal precum a fost în ultimele săptămâni, la nivel uman, este destul de dificil. Însă luptăm, nu ne vom opri din luptă".

"Nu am fost niciodată în finala unui turneu în afara Angliei şi nu am câştigat niciodată un Campionat European: acestea sunt două elemente de istorie pe care am dori să le realizăm", a conchis Gareth Southgate. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?