Turnee WTA Naomi Osaka părăsește turneul de la Roma. Iga Swiatek întâlnește un fost lider mondial

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea japoneză a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng în două seturi clare, după ce Osaka reușise să lege trei victorii la rând, în capitala Italiei.



Osaka, parcurs destul de bun la Roma

Japoneza Naomi Osaka, fost lider mondial al tenisului feminin, în prezent pe locul 173, a fost eliminată luni, în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, după ce s-a înclinat în două seturi, 6-2 6-4, în fața chinezoaicei Qinwen Zheng (7 WTA, favorită nr. 7).

Zheng s-a impus în mai puțin de o oră și jumătate, ambele jucătoare reușind câte doi ași, fără a comite duble greșeli.

Câștigătoare a patru turnee de Mare Șlem, Osaka a fost eliminată prematur la ediția din 2021 a turneului de la Roma, nu a putut participa în 2022 din cauza unei accidentări, iar anul trecut ea nu a jucat la niciun turneu, aceasta devenind mamă a unei fetițe.

Osaka începe să își revină în forma care a consacrat-o în circuit, după ce a înregistrat trei victorii consecutive la Roma, în fața Clarei Burel (45 WTA), Marta Kostyuk (20 WTA) și Daria Kasatkina (11 WTA), înainte de a se înclina în fața chinezoaicei Zheng.

Qinwen Zheng va juca în runda următoare cu învingătoarea din partida care le opune pe Coco Gauff (3 WTA, favorită nr. 3) și Paula Badosa (126 WTA), potrivit Agerpres.

Actualul număr 1 joacă împotriva fostului lider mondial

De asemenea, și Iga Swiatek (1 WTA) joacă în optimi la Roma, împotriva fostului număr 1 mondial, Angelique Kerber (331 WTA). Meciul dintre cele două jucătoare este în desfășurare, partida din capitala Italiei fiind a treia înfruntare dintre cele două. Poloneza conduce în meciurile directe cu 2-0.

Rezultate de luni:

- Madison Keys (SUA/N.18) - Sorana Cîrstea (România/N.28), scor 6-2 6-1
- Qinwen Zheng (China/N.7) - Naomi Osaka (Japonia), scor 6-2 6-4. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?