UEFA Euro 2024 Naționala Ungariei, rapidă în decizii. Prima selecționată care își anunță lotul pentru EURO 2024

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională de fotbal a Ungariei este prima selecționată care și-a anunțat lotul de jucători pentru competiția din Germania, EURO 2024.



Marco Rossi, harnic în creionarea lotului

Selecționata de fotbal a Ungariei este prima care a anunțat lotul pentru EURO 2024. Dominik Szoboszlai, fotbalistul lui Liverpool, este cel mai cunoscut nume din lotul de 26 de jucători prezentat marți, de selecționerul italian Marco Rossi, potrivit presei internaționale.

Lotul îi include pe fundașii Attila Fiola, de la Fehervar, dar și pe Adam Lang de la Omonia Nicosia (fost la CFR Cluj), care sunt accidentați de mult timp. Rossi a declarat că Fiola și Lang „vor fi din nou sănătoși în curând”, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, încă se mai pot face schimbări în cadrul lotului.

7 iunie este termenul limită pentru anunțarea loturilor definitive pentru turneul final care va avea loc între 14 iunie și 14 iulie. Ungaria a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte Germania, gazda competiției, Elveția și Scoția.

CITEȘTE ȘI S-au stabilit orele meciurilor amicale ale naționalei României, înainte de EURO 2024. Cu cine joacă „tricolorii”

În lotul alcătuit de Rossi sunt șase jucători care evoluează la cluburi din Germania: portarul Peter Gulacsi și fundașul Willi Orban de la RB Leipzig, atacanții Roland Sallai (Freiburg), Andras Schafer (Union Berlin) și Attila Szalai (Hoffenheim) și fundașul Marton Dardai de la divizionara secundă Hertha Berlin.

Ungaria, care va începe ultimele pregătiri pentru EURO 2024 pe 27 mai, va juca partide amicale cu Irlanda și Israel, pe 4 iunie, respectiv 8 iunie. Primul său meci din faza grupelor va fi pe 15 iunie împotriva Elveției, potrivit Agerpres.

Edi Iordănescu mai are de lucrat la lotul naționalei

Întrebat dacă a realizat lotul pentru competiția din Germania, selecționerul echipei naționale a României a răspuns: „Volumul de muncă este foarte mare, pentru că sunt și factori externi care ne afectează munca, sunt foarte multe obligații, lucrurile au evoluat foarte mult de acum opt ani.

Încercăm să fim foarte atenți, plecăm de la ideea că acest nucleu de jucători a calificat echipa națională la turneul final și trebuie să-i acordăm în continuare credit.

Nu putem aduce schimbări majore, eu cred foarte tare în acest grup. Ușa este în continuare deschisă pentru oricine, dar încet, încet ne apropiem de concluziile finale.

Aveți puțină răbdare, nu este momentul acum să vorbim despre selecție, nu mă pot angrena într-o dezbatere, dar cu siguranță această echipă a arătat că are potențial și trebuie să îi dăm credit”, a spus Edward Iordănescu, pe 10 mai, la lansarea filmului „În inima Naționalei - Din vestiar până în Germania”.

CITEȘTE ȘI Mitriță, mesaj clar pentru Edi Iordănescu: „Am vrut să arăt că merit să ajung acolo!” 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?