Turnee WTA Noul turneu WTA 250 de la Iași ia locul celui de la Hamburg. Explicațiile organizatorilor germani

Data publicării:
Facebook BCR Iași Open
Facebook BCR Iași Open

Competiția feminină de categorie 125 din Capitala Moldovei se transformă într-un turneu WTA 250 anul acesta, luând locul unei competiții de tradiție din Germania.

 



Iași organizează al doilea turneu WTA 250 din țară

Orașul Hamburg nu va găzdui în iulie turneul de tenis organizat de WTA din cauza „unui calendar plin în anul olimpic”, au anunțat, joi, organizatorii.

Într-o declarație, oficialii competiției au arătat că evenimentul va avea loc la Iași, înainte de a reveni anul viitor în orașul din Germania. Astfel, țara noastră va organiza, în premieră, două turnee WTA de categorie 250 în același an: competiția de la Iași și deja cunoscutul turneu din Cluj-Napoca, Transylvania Open.

Turneul feminin de tenis Iași Open, care va trece în acest an la categoria WTA 250, va fi organizat în perioada 21-26 iulie, la baza sportivă Ciric din Iași.

Germania, implicată în mai multe competiții, în anul 2024

La Rothenbaum, în perioada 15 - 21 iulie, vor avea loc însă meciuri la masculin în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

De asemenea, Germania este țara gazdă și a fotbalului european, Campionatul European sau EURO 2024 desfășurându-se în perioada 14 iunie - 14 iulie.

„Suntem într-un an delicat, după ce am cântărit toate posibilele scenarii a trebuit să decidem cu inima grea să luăm o pauză forțată de la turneul de la Hamburg în 2024”, a spus directoarea turneului, Sandra Reichel.

„Suntem deja în discuții avansate pentru a găsi o soluție pe termen lung pentru viitorul turneului WTA de la Hamburg. Hamburg merită să aibă un turneu feminin de top”, a adăugat aceasta.

Anul trecut, jucătoarea olandeză Arantxa Rus a câștigat turneul WTA de la Hamburg, în finala căruia a învins-o în două seturi, 6-0 7-6(3), pe germanca Noma Noha Akugue, debutantă în circuitul profesionist.

La masculin, germanul Alexander Zverev, actual ocupant al celei de-a patra poziții în ierarhia tenisului masculin și totodată campion olimpic en-titre, a câștigat turneul ATP de la Hamburg, din orașul său natal, după ce l-a învins în finală, scor 7-5 6-3, pe sârbul Laslo Djere, în fața a 10.000 de spectatori, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI Ce turneu îi oferă un nou wild-card Simonei Halep

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?