UEFA Euro 2024 O altă asigurare privind măsurile luate împotriva terorismului în Europa: „Securitatea EURO 2024, cea mai mare prioritate”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După atacurile teroriste de săptămâna trecută din Rusia, tot mai multe țări europene își sporesc măsurile de securitate în interiorul statelor, mai ales în ceea ce privește diversele competiții desfășurate de unele dintre acestea. După ce Emmanuel Macron a asigurat faptul că JO 2024 se vor desfășura în mod sigur, un alt reprezentant al unei competiții importante dă asigurări privind accentul concentrat asupra măsurilor de securitate. Philip Lahm, care este directorul turneului EURO 2024, a afirmat că meciurile din cadrul turneului din Germania vor fi sigure.



Philip Lahm vrea ca suporterii să se bucure de fotbal

Fostul fotbalist Philip Lahm, directorul turneului EURO 2024 a declarat, într-un interviu acordat Agenției France Presse, că securitatea va fi „cea mai mare prioritate” în Germania, îndemnând în același timp la transformarea acestei competiții „într-o sărbătoare, chiar dacă este un turneu care se desfășoară în vremuri dificile”.

„Încă de la început, securitatea a fost cea mai mare prioritate a noastră. Vrem să organizăm meciuri sigure. Cooperăm cu guvernul federal german, dar și cu țările vecine pentru ca totul să se desfășoare în deplină siguranță. Suntem, de asemenea, în contact cu poliția, nu doar germană, ci și din alte țări. Turneul se desfășoară în vremuri dificile. Dar, în ciuda acestui lucru, important este să ne reunim în Europa pentru a ne întări, pentru a ne consolida democrațiile și pentru a organiza împreună un turneu din care să facem o sărbătoare", a spus Lahm, conform Agerpres.

„În privința competiției, suntem bine pregătiți, avem zece super stadioane, zece super orașe gazdă, care sunt extrem de motivate. Oamenii sunt motivați, vedem asta la vânzarea biletelor, mai ales în străinătate. Ei își doresc o mare sărbătoare. Am instalat, de asemenea, fan zone-uri unde iubitorii fotbalului se vor putea reuni. Fiecare persoană este binevenită în Germania. Prin acest turneu, ne propunem ca oamenii să se reunească și să petreacă momente frumoase împreună, în special în aceste vremuri, când provocările sunt numeroase în lume”, a mai declarat fostul căpitan al Germaniei și campionul mondial în 2014.

EURO 2024 va fi un succes - Lahm speră ca germanii să susțină echipa națională

Lahm a mai vorbit și despre faptul că EURO 2024 va demonstra lumii că transportul, în vremuri dificile și pline de incertitudini din punct de vedere al securității sociale, va funcționa: „O provocare este considerată problema transporturilor, dar eu cred că acest turneu va fi o bună ocazie pentru a demonstra că funcționează. Este adevărat, atunci când mulți oameni vor sosi la stadioane, poate nu va fi totul ceas, perfect, dar vom face tot posibilul pentru ca lucrurile să funcționeze cât se poate de bine.”

„Pentru ca o competiție să fie reușită în calitate de țară organizatoare, este important ca populația țării noastre să vadă o echipă a Germaniei care joacă bine, cu pasiune, care funcționează ca o echipă. Este crucial pentru ambianță și pentru țara gazdă. Este la fel de important ca 'Mannschaft' să simtă că națiunea este în spatele ei. Am avut dreptul să trăim în 2006 un Mondial în cursul căruia toată națiunea germană a fost alături de echipă, iar acest lucru a dat multă energie echipei în cele patru săptămâni de competiție”, a încheiat Lahm, semifinalist cu Germania la Mondialul din 2006.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel