UEFA Euro 2024 Olandezii ne-au pus gând rău. "România e adversarul ideal"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România întâlneşte Olanda în optimile EURO 2024, marţi, 2 iulie, de la ora 19:00, la Munchen. Olandezii nu vor să mai repete înfrângerea cu Austria şi spun că România este adversarul ideal pentru a-şi reveni. 

"România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile", a declarat într-o conferinţă de presă Tijjani Reijnders, mijlocaşul selecţionatei Olandei, adversara tricolorilor în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, scrie Reuters.

Potrivit lui Reijnders, discuţiile din cadrul lotului naţionalei Oranje au făcut ca atmosfera să se destindă după evoluţia slabă din meciul cu Austria.

La turneul final din Germania, olandezii s-au străduit să creeze în cantonamentul lor un mediu în care jucătorii pot să-şi exprime opiniile şi, dacă este necesar, să vină cu critici, în discuţii sincere pentru a ajuta echipa să joace mai bine.

Atmosfera a fost sumbră după eşecul de marţi cu Austria (2-3), în urma căruia Olanda s-a calificat în optimi ca una din cele mai bune echipe de pe locul 3.

"Victoria înseamnă calificare, eşecul înseamnă că mergem acasă"A fost o partidă pe care olandezii se aşteptau s-o câştige.

"Am avut nişte discuţii dure, dar suntem pe drumul cel bun şi toată lumea este pe aceeaşi lungime de undă. Este clar de acum că victoria înseamnă calificare, eşecul înseamnă să mergem acasă", a spus Reijnders.

"Eu am urmărit din nou meciul şi am văzut ce ar putea fi îmbunătăţit. Trebuie să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla. România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile. Şi ei evoluează cu multă intensitate. Trebuie să fim mult mai atenţi cu mingea şi asta nu s-a întâmplat deloc în meciul cu Austria", a adăugat el.

Vineri, căpitanul Olandei, Virgil van Dijk, a recunoscut că a jucat slab, iar Reijnders a venit cu o declaraţie asemănătoare.

"Toată lumea a avut o zi slabă, inclusiv eu. Acesta e un lucru din care să tragi învăţăminte pentru a juca mai bine împotriva României. Există mai multă presiune, dar nu ar fi fost diferit dacă am fi câştigat cu Austria", a afirmat el, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?