Turnee WTA Olimpiada de la Paris, principalul obiectiv al Simonei Halep. "Ştiu că nivelul e foarte ridicat, va fi o mare provocare să mă apropii de top 10"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Simona Halep poate reveni în circuitul WTA, după ce TAS i-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni. Principalul obiectiv al sportivei este participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceasta a vorbit şi despre viitorul antrenor, dar şi despre primul turneu la care ar putea participa. 



Simona Halep a revenit în România după perioada petrecută la Dubai, acolo unde s-a antrenat pentru reintrarea în circuitul WTA şi spune că apropierea de top 10 mondial va fi o provocare imensă. 

"În perioada aceasta vă spun sincer că nu m-am uitat foarte mult la tenis pentru că era cumva o suferinţă să mă uit şi să ştiu că nu am voie să joc. Dar nivelul pot să spun este destul de ridicat, cel puţin în top 10 fetele au o putere extraordinară şi joacă un tenis bun. Ştiu şi eu cum e să fii în top 10, tot timpul eşti pregătit. Aşa că va fi greu şi o mare provocare pentru mine să mă apropii de top 10", a afirmat ea pe Aeroportul Henri Coandă.

Va mai ajunge numărul 1 mondial? 

Tatăl Simonei Halep, Stere Halep, este convins că fiica sa va redeveni numărul 1 mondial, însă sportiva e conştientă că acest lucru este foarte greu. 

"Tata a avut mereu încredere exagerată în mine. Nu o să-l contrazic, dar va fi destul de greu. Este un vis mult prea departe să spun că voi ajunge iar numărul 1 mondial. Am fost acolo, e deosebit să fii acolo, dar e foarte greu.

Presiunea publicului nu va mai fi negativă în niciun sens. Mulţumesc tuturor pentru susţinerea necondiţionată, chiar a fost ceva unic. Vreau să mulţumesc şi sponsorilor mei pentru că m-au susţinut şi nu au crezut nicio clipă în ceea ce s-a întâmplat. Iar românilor ce pot să le spun, a fost o susţinere necondiţionată din partea lor, lucru care m-a ajutat să lupt până la capăt să arăt adevărul. Sincer, mi-ar plăcea să câştig orice trofeu de Grand Slam, nu contează. Dar visăm acum, să ne trezim la realitate şi să o iau pas cu pas pentru că va fi o întoarcere destul de dificilă", a adăugat jucătoarea română, citată de Agerpres.

Marele obiectiv, participarea la Jocurile Olimpice 

Pentru Simona Halep, primul turneu la care ar putea participa ar fi turneul WTA de la Miami, însă obiectivul sportivei este calificarea la Jocurile Olimpice. 

"Aşa îmi doresc, să merg să joc la Miami, dar acum doar ce am ajuns şi am nevoie de 2-3 zile ca să mă pregătesc mental pentru asta. Voi decide zilele următoare dacă merg. Pregătirea mea până acum a fost una bună, dar ţinând cont că nu am jucat meciuri oficiale un an şi şapte luni aproape o să fie destul de dificil să reîncep. Dar am tot timpul din lume şi o să o iau pas cu pas.

Şi eu îmi doresc foarte mult să fiu la Jocurile Olimpice, dar cred că şansele sunt minime pentru că nu am clasament. Dar, dacă până atunci voi reuşi să câştig câteva meciuri o să am o şansă în plus. Mi-aş dori tare mult. Nu am plănuit nimic, nu m-am gândit până acum. Totul este o opţiune, o să fac totul pentru a participa la Jocurile Olimpice, asta e sigur", a afirmat Halep.

Cine o va antrena pe Halep

Simona Halep a încheiat colaborarea cu Patrick Mouratoglou, iar acum vrea să îşi formeze o echipă solidă. 

În momentul acesta nu am o echipă, dar am câteva zile la dispoziţie să formez o echipă aşa cum îmi doresc eu. Dar nu va fi uşor. Bineînţeles că au fost colaborări foarte bune şi cu antrenorii români, dar pentru mine colaborarea cu Darren (n.r. - antrenorul australian Darren Cahill) a fost specială şi am făcut cele mai bune rezultate. Nimic nu este exclus, o să mă gândesc bine şi o să aleg", a mai spus sportiva. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel