Fotbal Feminin Olympique Lyon, victorie categorică împotriva Benfica Lisabona. Pe cine vor întâlni franțuzoaicele în semifinală

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa franceză Olympique Lyon s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins clar, pe teren propriu, formația portugheză Benfica Lisabona, în faza sferturilor de finală.



Echipa franceză Olympique Lyon, deținătoarea recordului de titluri în Liga Campionilor la fotbal feminin (8), s-a calificat în semifinalele actualei ediții a acestei competiții, după ce a învins categoric pe teren propriu, cu scorul de 4-1, formația portugheză Benfica Lisabona, miercuri seara, în manșa secundă a sferturilor de finală, scrie Agerpres.

Deja învingătoare în meciul tur, de la Lisabona, cu scorul de 2-1, Olympique Lyon s-a impus prin golurile marcate de Delphine Cascarino (43, 51), Kadidiatou Diani (90+1) și Amado (90+5, autogol), în timp ce pentru lusitane a înscris Marie-Yasmine Alidou (45).

În semifinale, Lyon va avea ca adversară învingătoarea partidei dintre Paris Saint-Germain și formația suedeză BK Haecken, care se vor duela joi seară pe Parc des Princes. Pariziencele au câștigat cu 2-1 meciul tur de la Goeteborg.

Echipa Chelsea Londra a obținut, la rândul său, calificarea în semifinalele Women's Champions League, după ce a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu olandezele de la Ajax Amsterdam. În acest meci, au marcat: Mayra Ramirez (53) pentru gazde, respectiv Chasity Grant (65). Chelsea a profitat de victoria obținută în meciul tur de la Amsterdam (3-0).

Următoarea adversară a londonezelor va fi câștigătoarea sfertului de finală dintre FC Barcelona și Brann Bergen. Echipa catalană, deținătoarea trofeului s-a impus în meciul tur, din Norvegia, cu 2-1, returul fiind programat joi.

Rezultate:

- Miercuri

- Olympique Lyon (Franța) - Benfica Lisabona (Portugalia) 4-1 (în tur 2-1)
- Chelsea Londra (Anglia) - Ajax Amsterdam (Olanda) 1-1 (în tur 3-0)

- Joi

- Paris Saint-Germain (Franța) - BK Haecken (Suedia) (în tur 2-1)
- FC Barcelona (Spania) - Brann Bergen (Norvegia) (în tur 2-1)

- Semifinale (turul 20/21 aprilie, returul 27/28 aprilie)

- Brann Bergen sau FC Barcelona - Chelsea Londra
- Olympique Lyon - BK Haecken sau Paris Saint-Germain

Finala Ligii Campionilor se va disputa în data de 25 mai, pe stadionul San Mames din Bilbao.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal Feminin





DC Media Group Audience
pixel