Judo Patru judoka, speranţele României pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Data publicării:
Facebook Federaţia Română de Judo
Facebook Federaţia Română de Judo

Judo-ul românesc se bazează pe patru sportivi pentru calificarea la Jocurile Olimpice. 



Judoul românesc se bazează pe patru sportivi, Florentina Ivănescu, Alexandru Raicu, Alex Creţ şi Asley Gonzalez, pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după accidentarea Serafimei Moscalu, operată în urma unei accidentări, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă.

"Sunt la bătaie, acolo, la calificare Florentina Ivănescu (63 kg), Alexandru Raicu la 73 de kg, Alex Creţ, la 90 de kg şi Asley Gonzalez la 100 kg. Au şanse mari de calificare, fiecare dintre ei. Calificările în judo se joacă până în luna mai, uneori până în iunie", a declarat Guşă.

Sportiva Serafima Moscalu, medaliată cu bronz la turneul Grand Slam de la Tokyo de la finalul anului trecut, a fost operată la ligamentul încrucişat la începutul acestui an şi e posibil să rateze participarea la Jocurile Olimpice.

"Serafima Moscalu, după un an excepţional, din păcate acum cumva e la dispoziţia divinităţii, ca să zic aşa. Are şanse mici să se refacă după operaţie în timp util, asta însemnând aprilie, ca să se poată pregăti şi să participe la competiţii, pentru că altfel nu te poţi duce la Jocurile Olimpice. Eu îi ţin pumnii împreună cu colegii, vom vedea, contează foarte mult şi fizicul aici şi structura celulară a fiecărui sportiv", a afirmat Cozmin Guşă.

Preşedintele FRJ nu exclude însă posibilitatea câştigării unei medalii la Jocurile Olimpice, chiar dacă afirmă că Moscalu avea cele mai mari şanse de reuşită.

"La Jocurile Olimpice există fenomenul acesta prin care oameni care sunt în primii 25-30 câştigă medalia prinzând o formă bună sau lansându-se cu ocazia Jocurilor Olimpice. Şi au fost destule cazuri, adică nu neapărat senatorii de drept câştigă. Sigur că Serafima Moscalu era principala concurentă la medalie, dar dacă ne uităm la rezultatele de la Grand Slam-uri, care uneori sunt mai complicate decât la Jocurile Olimpice, putem să îl vedem şi pe Alex Creţ şi chiar şi pe Florentina Ivănescu. Despre Gonzalez nu mai spun nimic, pentru că el, dacă prinde o zi bună poate bate pe oricine", a mai spus Cozmin Guşă, conform Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Judo





DC Media Group Audience
pixel