Turnee WTA Paula Badosa, prima adversară a Simonei Halep după revenirea în WTA, se gândeşte la retragere

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea iberică Paula Badosa ia în calcul să se retragă din tenis. Badosa a fost prima adversară a Simonei Halep după revenirea în circuitul WTA, după suspendarea pentru dopaj. 



Motivul pentru care Badosa ia în calcul retragerea este reprezentat de accidentările dese. 

”Cred că ceea ce mă face să lupt în fiecare zi este dragostea pe care o am pentru acest sport. Întotdeauna am avut acest obiectiv. Vreau să fiu una dintre cele mai buni din lume, să câștig turnee și să înfrunt jucători mari. De aceea sunt aici."

Pentru mine, să mai joc încă trei sau patru ani ar fi uimitor. La Indian Wells, medicii mi-au spus că va fi foarte complicat să-mi continui cariera. Medicii mi-au sugerat injecții regulate de cortizon pentru a gestiona durerea.

Mi-au spus că aceasta este singura opțiune pe care mi-o pot oferi și că poate va trebui să fac asta dacă vreau să mai joc câțiva ani. L-eam spus: 'Încă câțiva ani? Încă am 26 de ani'. Pentru mine a fost foarte greu.

Până acum, injecțiile funcționează. Durerea este mereu acolo, dar au fost momente în care nici nu m-am putut descurca.”, a spus Paula Badosa, potrivit wtatennis.

Jucătoarea se află acum pe locul 101 mondial. 

"La Indian Wells (turneu desfășurat la începutul lunii martie), medicii mi-au spus că îmi va fi foarte dificil să-mi continui cariera”, a recunoscut, pentru prima oară, jucătoarea spaniolă retrogradată pe locul 101 mondial în această săptămână, în cadrul unui podcast online al WTA.

"Le-am spus că am nevoie de o soluție, de ceva. Am încercat aceste injecții cu cortizon. Ei mi-au spus că nu-mi pot propune altceva și că ar trebui să pot continua să le fac dacă vreau să mai joc câțiva ani”, a explicat spaniola de 26 de ani.

De la înfrângerea sa în sferturile de finală în mai 2023 la Roma, turneu la care a intervenit fractura de oboseală la coloana vertebrală, Badosa a ratat numeroase turnee, dintre care Roland Garros și US Open 2023, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel